Meny Stäng

Varför resa med husbil?

Vi älskar att resa – både med och utan husbil. Men som ni vet så har vi en extra förkärlek för husbilsresor. Så varför det då? Varför är det så bra att resa med husbil? Här är tio anledningar att välja husbil, så som vi ser det.

10 anledningar att resa med husbil

  1. Du kan packa allt du vill – I jämförelse med en ryggsäck eller resväska är husbilen enorm. Det är inga problem att packa ner en hel hög med böcker eller att fylla skåpen med leksaker. Är du inte säker på vilka klänningar du ska välja? Ta alla!
  2. Du har sovplats med dig I – Känner du att tröttheten plötsligt kommer över dig medan ni kör? Då är det bara att svänga in på en rastplats eller bensinmack och sova en timme. Sängen är bäddad!
  3. Du har sovplats med dig II – När man är på rundresa är det bökigt att planera hotellövernattningar. Så bra då att ha sängen med sig! Om du inte hittar en camping eller ställplats kan ni alltid övernatta på en parkeringsplats eller rastplats.
  4. Du kan laga maten själv – Restaurang är trevligt, men det blir lätt dyrt när man ska äta ute tre gånger om dagen. När du har eget kök kan du botanisera i de lokala mataffärerna och laga middag själv. Du behöver inte passa några frukosttider heller …
  5. Du har toalett i bilen – Ibland fastnar man i vansinniga bilköer. Jag vet inte hur folk gör i vanliga bilar, men när du har husbil så …  går du helt enkelt på toaletten.
  6. Du kan ändra riktning – Var vädret dåligt på västkusten? Eller fick ni tips om en mysig by, som inte ligger längs den utstakade rutten? Ja, men åk åt andra hållet då! Med en husbil kan du ändra resans riktning när du vill.
  7. Du packar ihop snabbt – Som husbilsresenär behöver du inga förtält, blomlådor eller staket. När ni vill ge er av packar ni helt enkelt in utemöblerna, rullar in fotsteget och kör!
  8. Du kör lika snabbt som andra bilar – En husbil har inget släp att ta hänsyn till, och därmed inga speciella hastighetsbegränsningar. Du kan alltså ta dig fram lika fort som alla andra på vägarna.
  9. Det är smidigt att besöka vänner – Med husbilen kan du enkelt besöka vänner som bor en bit bort och sova kvar, utan att de behöver erbjuda sovplats. Perfekt på midsommarfesten när 10 par samlas i samma lilla trånga sommarstuga!
  10. Du kan använda husbilen året om – Vissa husbilar är bättre utrustade för vinterbruk än andra, men oavsett är säsongen lång. Husbilen kan användas till skidresan, påskfirandet, sommarens Europaresa och till små höstweekends.
Husbil Italien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev