Meny Stäng

Populärt att vintercampa

Annons

Allt fler svenskar väljer att vintercampa på skidresan, enligt ett pressmeddelande från Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR). Nära 170 campingplatser har öppet året runt, och ett 100-tal ligger vid alpina anläggningar.

Vintercampa kan vara alternativ

Vintercamping kan vara ett prisvärt alternativ till dyra skidsemestrar. Många parkerar sin husvagn hela säsongen, men det finns också drop-in-platser för den som är mer spontan, eller som kanske vill flytta runt utifrån snötillgång.

De flesta vintergäster bor i husvagn men andelen husbilar fortsätter att öka. En fullständig lista över året runt-öppna campingplatser finns här. Planerar ni att vintercampa eller har ni gjort det förut?

Läs mer: 120 skiddagar per år i husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev