Meny Stäng

En dag i Borgholm på Öland

Idag har vi strosat runt i Borgholm, som är en mysig sommarstad. Här finns små charmiga hus, en liten shoppinggata där klädaffärerna ligger tätt och gott om uteserveringar och glasstånd. Ja, och en trevlig liten hamn förstås.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En härlig sommarstad

Vi måste säga att Borgholm är en riktigt härlig sommarstad! Värmen är intensiv just nu och staden är fylld av sommarklädda människor som strosar runt och sitter på uteserveringar. Vi åt en halloumisallad på Borgholms kök och bar och kikade sedan runt en stund i butikerna.

Vi lyxade också till det med en glass på Ölandsglass. Vi blev tipsade om det här stället och kan bara hålla med – riktigt god glass! Enligt egen uppgift är Ölandsglass ett av de få ställen i Sverige som tillverkar glass och sorbeter för hand och på plats, med endast naturliga råvaror.

Peter i Borgholm
Öland Borgholm
Borgholm Öland
Sillmackan

Hamnen i Borgholm

I centrala Borgholm ligger en liten hamn med både småbåtar och några lite större fartyg. Det är alltid trevligt att titta på båtar, så här strosade vi också runt en stund.

Borgholm båtar
Hamn Borgholm
Borgholm hamn

Kapelluddens camping

Vi står för tillfället med husbilen på Kapelluddens camping, här i Borgholm. Det är en relativt stor camping, med både strand och poolområde, och framför allt har man nära till Borgholms centrum. 

Hettan är intensiv och det fläktar nästan inte alls. När vi kom rullade vi in på vår plats, fällde ut markisen och öppnade alla fönster. Ett skönt dopp tog vi också!

Kapelludden

Vi glömde tyvärr fotografera campingen, så det blir inga bilder på den. På kvällen hörde vi däremot en ljud … musik? Vi gick mot ljudet och kom fram till ett band som spelade. Så vi bjuder på en bild från det istället!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev