Meny Stäng

Har du koll på däcken?

Annons

Det är inte ofta man får punktering på en bil, men när det händer är det inte roligt. När vi ser en bil som står still längs en större väg med en varningstriangel bakom och en människa som vankar fram och tillbaka tänker vi alltid ”åh nej, stackare”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Väghjälp och bra däck

Vi har beställt väghjälp och har ett klistermärke med ett telefonnummer i husbilen, så om olyckan är framme hoppas vi kunna ringa och få hjälp. Det ska ju till och med fungera utomlands vad vi har förstått. Sedan är det förstås inte fel att ha bra däck.

Hastighet och vikt

Bildäck har en begränsning på vilken hastighet och vikt de ska tåla. När det gäller husbilar är det framför allt vikten som kan utgöra ett problem enligt CampingSverige

Av kostnadsskäl utrustas husbilarna ofta med däck som tål husbilens totalvikt, och inte ett kilo mer. Många husbilar har en hög tjänstevikt i relation till totalvikten, vilket gör att man inte kan packa speciellt mycket. När man då lastar bilen full inför semestern är det lätt hänt att man når smärtgränsen …

Extra viktigt när man har tung bil

Om bilen är tung är det extra viktigt att däcken är bra och att lufttrycket är rätt. Det du kan göra är att kolla lufttrycket med jämna mellanrum och kontrollera däcken visuellt. Brukar ni kontrollera däcken, och har ni någon gång haft problem med dem?

Däck husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev