Meny Stäng

Mindre prylar ger mer frihet

Annons

Liksom alla andra människor i västvärlden har vi ägt massor av prylar: möbler, tavlor, porslin, husgeråd, prydnadssaker, julpynt, böcker, tidningar, filmer, spel, dukar, kläder, skor, smycken, väskor, fritidsutrustning, verktyg, dammsugare, TV-apparater, sladdar … ja, du vet. Prylarna tar ju aldrig slut!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi rensar

Just nu rensar vi envist, med målet att bara få kvar det vi behöver. Så frågan är: vad behöver vi? Vi väger varje sak på guldvåg och funderar: kommer vi att få användning av den här? Om svaret är nej rensar vi obönhörligt bort.

Vi har sålt möbler, tavlor och speglar på Blocket. Husgeråd, kläder och böcker som vi inte behöver har lämnats till Myrorna. Sånt som är utslitet eller trasigt har hamnat på återvinningsstationen. Mindre och mindre blir kvar hemma.

Kommer vi sakna något?

Om vi kommer att sakna nåt? Vem vet, men framför allt ger rensningen en fantastiskt frihetskänsla! Plötsligt blir vi medvetna om att sakerna har låst upp oss. Man måste ju ta hand om dem: hålla ordning på dem, damma dem och betala månadshyra för ytan där de ska förvaras. Till vilken glädje?

När sakerna försvinner är det som en tyngd som lättar från våra axlar. Det kommer att bli så otroligt lätt för oss att flytta, lätt att städa, lätt att resa! Vår känsla är att mindre prylar ger mer frihet.

Tavlor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev