Meny Stäng

Att inreda nya hemmet – vår husbåt

Annons

Det är bara tre veckor kvar tills vi flyttar in i husbåten! Vi kommer att ta med oss kläder och husgeråd, men inte en enda möbel. Vi har kommit överens med den nuvarande ägaren om att han ska lämna kvar de möbler som han inte vill ha.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Några möbler på plats

Det ser ut som att den förre ägaren åtminstone kommer att lämna soffa och sängar. Inte alls dumt, med tanke på att dessa möbler har fått monteras isär för att sedan byggas ihop på plats! En braskamin finns också, och det är något jag alltid drömt om.

Matbord och stolar

Det vi måste skaffa först är ett matbord med stolar, så att vi får ett kök som fungerar. Vi måste också köpa något slags hyllsystem för garderoben. Vi har en “crawl in closet”, som vi kallar den, i det före detta motorrummet. Ni ser den lilla dörren dit in till vänster om trappan. Sedan får vi se hur vi ska göra för att det ska bli hemtrevligt i husbåten.

Framför braskaminen i höst …

Det är inte helt lätt att planera i förväg, men det behövs kanske lite textilier för att få en “varm” känsla: mattor, gardiner och dukar. Vi kan också se framför oss hur vi ska sitta insvepta i en mjuk pläd framför braskaminen när hösten kommer. Har kikat lite på mysiga plädar som skulle vara fina … Frågan är ju lite vilka färger som passar i en husbåt?

Nedre däck husbåt
Bottenvåningen i husbåten, med braskaminen längst bort till höger (Mäklarens bild)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev