Meny Stäng

Husbåtar av olika slag

Här i husbåtsmarinan där vi bor finns många olika husbåtar. Här finns aquavillor och villa voyager, som vi berättat om tidigare, men också ett gäng mer ”klassiska” husbåtar. Så vad menar jag med det då? Jo, då menar jag alla möjliga och omöjliga båtar och pråmar som byggts om till permanent boende på vatten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbåtar med olika historia

Vi har tidigare visat Aquavillorna och Villa Voyager här i marinan, men det finns ju också mer klassiska husbåtar med olika bakgrund. Båtarna kan ha en historia som krigsfartyg eller fiskeskutor, eller så har de kanske använts vid brobygge. Sedan har någon byggt om dem och byggt på dem och byggt om dem igen. Och till slut har de hamnat här.

Vissa ser ut som båtar, medan andra mer ser ut som små flytande sommarstugor. Flera går inte längre att köra, medan andra har motorn intakt och fungerar utmärkt att tuffa iväg i. Idag krävs byggnadslov om man ska bygga om dem utvändigt, men så har det knappast varit tidigare. Lite charmigt att alla är olika och har sin egen historia tycker jag.

husbåtar
Husbåt pråm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev