Meny Stäng

Husbilen avställd för vintern

Annons

Nu har vi ställt av husbilen för vintern. Vi fick en fråga om det: “Ställer man verkligen av husbilar på vintern? Använder man inte dem året om?” Svaret är att man gör som man vill. Visst kan man använda husbilen hela året. Vissa märken och modeller är bättre anpassade för vinterbruk än andra, men vanligtvis går det ju bra.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lite struligare på vintern

Men visst är det lite struligare med husbil på vintern. Inte minst om man har husbilen parkerad utomhus i kylan. Man måste ju tömma den på vatten och allt annat som inte tål minusgrader, och då blir det mycket jobb att starta igång den igen.

Vi brukar inte använda vår husbil mellan november och februari, och då tömmer vi den på vatten, mat, teknik och sängkläder. I år packar vi ur den ovanligt tidigt, eftersom vi är upptagna med husbåten. Och om man inte använder husbilen, då är det lika bra att ställa av den. Försäkringen blir ju betydligt billigare då!

Vintercamping i Trosa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev