Meny Stäng

Världens ärligaste stad

Reportrarna på Reader’s Digest ”tappade” 192 plånböcker i 16 städer runt om i världen, för att se vad som hände. Plånböckerna innehöll bland annat ett namn med ett mobilnummer, ett familjefoto och kontanter till ett värde av 50 dollar. Resultatet?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Helsingforsborna mest ärliga

Helsingfors visade sig vara den ärligaste staden, enligt undersökningen i Reader’s Digest. Sammanlagt 11 av 12 plånböcker returnerades här. Andra relativt ärliga städer var Mumbai (9 av 12), Budapest (8 av 12) och New York (8 av 12).

Den minst ärliga staden var Lissabon, där bara en av 12 plånböcker returnerades. Man ska heller inte tappa sin plånbok i Madrid (2 av 12) eller Prag (3 av 12). Vad är din erfarenhet av ärlighet/oärlighet i olika städer?

Pengar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev