Meny Stäng

Sju tips vid bloggtorka – hitta inspirationen igen!

Annons

Har du en blogg? Händer det att du drabbas av ”bloggtorka”? I så fall är du inte ensam … Om du googlar ordet ”bloggtorka” hittar du massor av inlägg som handlar om att bloggaren inte vet vad han eller hon ska skriva om.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Våra tips när du har bloggtorka

Ibland kan man ju känna sig stressad av att man ”måste” uppdatera, men ska man då skriva om att man inte vet vad man ska skriva om? Själv tycker jag att det är ganska trist att läsa inlägg som handlar om bloggarens brist på idéer. Så vad ska man göra då? Här kommer mina bästa tips. Har du kanske några fler?

1. Samla sajter

Runt om på nätet finns säkert massor av sajter om det ämne som din blogg handlar om, oavsett om du skriver om inredning, hundar eller resor. Samla dessa sajter så att du lätt hittar dem. Sedan är det bara att surfa runt för att hitta inspiration!

2. Läs nyheter

Vad är aktuellt i media just nu? Hur relaterar det till dig och din blogg? Skriv om dina synpunkter och tankar kring det som händer och debatteras.

3. Läs bloggar och forum

Vad skriver andra bloggare om? Vilka ämnen är heta på olika diskussionsforum? På Bloggportalen och Bloglovin kan du hitta nya bloggar och se vilka ämnen som diskuteras just nu inom olika kategorier.

4. Kolla statistiken

Genom att titta på statistiken på din blogg, till exempel med hjälp av Google Analytics, kan du se vilka av dina inlägg som är mest lästa. Kan du skriva något mer på samma tema?

5. Kom ihåg kameran

Kameran är ju bloggarens vän nummer ett. Man vet aldrig när något intressant dyker upp, och en bild kan alltid bli ett inlägg!

6. Håll på inlägg

Vissa dagar sprutar inspirationen, och andra dagar är man inte alls sugen på att sitta vid datorn. Om du skriver tre inlägg en dag kan du spara ett eller två till en dag när inspirationen tryter.

7. Låt bloggen vila ett tag

Man måste faktiskt inte uppdatera hela tiden! Ibland kan det vara bra att låta bloggen vila lite. De ska ju vara roligt att blogga, inte pressande.

blogga

Fler tips vid bloggtorka?

Har du kanske ännu fler tips till den som lider av bloggtorka? Vad gillar du som bloggläsare att läsa om?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev