Meny Stäng

Etikett vid matbordet utomlands

Annons

Etikett vid matbordet i andra kulturer är inte alltid helt lätt. I Europa har man fått lära sig att det är viktigt att välja rätt glas och rätt gaffel, och att se varandra i ögonen när man skålar. I Asien är det ofta helt andra saker som är viktiga. Jag har till exempel fått lära mig att man i Kina inte får ställa tekannan så att pipen pekar mot någon i sällskapet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fler etikettsregler

Aftonbladet kan man nu få lära sig ännu fler etikettsregler. I Frankrike ska man tydligen inte skära salladen med kniv och gaffel, i Venezuela ska man gärna komma för sent till middagen och i Taiwan ses det som en komplimang om du rapar efter maten. Har du lärt dig några etikettsregler vid middagsbordet när du varit på resande fot, eller har du råkat göra bort dig någon gång?

Mat Filippinerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev