Meny Stäng

Att bo i husbil på en parkering – i fem veckor

Annons

Nu, och i fem veckor framåt, bor vi i husbilen på heltid. Det är ju inte första gången vi bor i bilen såhär länge. När vi varit på semester i Europa har det också handlat om fyra, fem veckor – och då har vi dessutom varit fyra personer ibland. Skillnaden den här gången är att det är vardag.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Full rulle …

På semestern har man all tid i världen. Det är varmt ute och man tar ett glas vin medan man fixar middagen, utan brådska. Nu går vi upp fem på morgnarna och åker till jobbet. Sedan ska det handlas, lagas mat och fixas med båten … ja, ni vet. Allt måste funka!

Vardagsliv i husbilen?

Hur är det att leva vardagsliv i husbil då? Jodå, det går finfint. Vi trivs i husbilen och har allt vi behöver här. Sängen är bekvämare än i båten och jag älskar att laga mat på gasspisen. Eftersom vi har el inkopplat funkar mobiltelefoner och annat också precis som vanligt.

Aningen omständligare kanske att behöva fylla på vatten och tömma tankar ibland, samt att inte ha diskmaskin. Jag har bunkrat papperstallrikar för de mest stressiga tillfällena, men annars använder vi förstås vår nya melaminservis.

Duscha i marinan

Det går att duscha i husbilen, men det går mycket vatten så det är smartare att använda duscharna i marinan. Ska jag vara ärlig har det tagit emot klockan fem på morgonen, även om det inte är så många meter att gå … Men det kanske bara gäller att skaffa ny vanor!

Tvättar gör vi nu i marinans tvättstuga, och det är nära och enkelt. Så det kommer gå bra det här. Sååå himla skönt att ha en husbil att bo i. Vi känner oss minst lika hemma här som i husbåten!

Husbil boende

Prenumerera på vårt nyhetsbrev