Meny Stäng

Vi är husägare – småhus på ofri grund

Va, har vi skaffat hus? Nejdå, men Skatteverket har precis bestämt sig för att husbåtar är ”småhus på ofri grund”. Så nu är vi husägare! Och nu ska huset fastighetstaxeras!

Småhus på ofri grund

Nu är vi plötsligt ägare till ett ”småhus på ofri grund”. Är det bra eller dåligt för oss det här? Ärligt talat så vet vi inte, men vi har diskuterat med grannarna och alla har kommit överens om att fylla i och skicka in utan att trilskas.

För- och nackdelar med att vara husägare

Detta innebär förstås en liten avgift varje år (som kan bli betydligt större om fastighetsskatten återinförs), men samtidigt får man fördelar som att man kan skjuta upp vinstskatt, det blir lättare att göra ROT-avdrag och så vidare. Så då var man husägare då!

Fastighetsdeklaration

Läs mer: När man har tonvis av grovsopor … 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev