Meny Stäng

Ställplats i Albanien – Radhima på västkusten

Annons

Nu har vi hittat till en modern ställplats i Albanien vid Radhima. Vi har skrivit en del om enkla ställplatser och campingar i landet. Nu vill vi gärna berätta att det finns moderna ställen också! Just nu står vi på Camper Stop Cekodhima, vid Radhima på västkusten i distriktet Vlora. Vi kallar detta ”ställplats” eftersom vi står på en grusparkering, men här finns all service som man kan förvänta sig av en modern västerländsk camping.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ställplats i Albanien med bra service

På ställplatsen finns all service man behöver: fräscha toaletter och duschrum, tömning för bilens tankar, vatten, el och WiFi. På dörren till restaurangen står att stället är inspekterat av den välkända campingorganisationen ACSI. Det är faktiskt lite synd att vi bara är tre husbilar här, mitt under högsäsong.

CamperStop Cekodhima och ställplats i Albanien
CamperStop Cekodhima är en fin och modern ställplats i Albanien

Restaurang med italiensk mat

Vi står vid havet och vi hör vågorna rulla in. Alldeles intill oss har vi stranden och en restaurang med riktigt bra italiensk mat. Kan det bli bättre? Ja, vi är lite gnälliga eftersom vi längtar efter albansk mat och är trötta på pizza och pasta, men det är ju vi det.

Om man vill ha en fräsch ställplats i Albanien, ett vackert hav och god italiensk mat – då är detta perfekt. Och självklart, det finns fler restauranger om man promenerar åt höger eller vänster längs stranden. Kanske till och med någon som serverar albansk mat?

Fin utsikt från restaurangens uteservering i radhima
Fin utsikt från restaurangens uteservering
Riktigt god skaldjursrisotto med räkor, bläckfisk och blåmusslor på ställplats i Albanien
Riktigt god skaldjursrisotto med räkor, bläckfisk och blåmusslor

Varmt välkomnande

Detta är ett riktigt fin och modern ställplats i Albanien, och vi blir varmt välkomnade när vi kommer. Precis som på flera andra campingplatser i Albanien kommer ägaren direkt fram, tar i hand, presenterar sig med namn och frågar var vi kommer ifrån.

Ställplats i Albanien som är bra!

Senare på kvällen (när han kommer över till vår husbil för att bjuda på varsin raki) berättar han att han startade det här stället för 20 år sedan och har gjort stora investeringar. Ändå får han inte så många gäster som han hade hoppats. Trots den moderna servicen, det facila priset (15 euro/dygn inkl. el och fritt WiFi) och den vackra havsutsikten är vi bara ett fåtal husbilar här. Hallå, var är ni???

Stranden vid CamperStop Cekodhima. Radhima på västkusten.
Stranden vid CamperStop Cekodhima, Radhima på västkusten

Radhima på västkusten

Radhima ligger i en ort som heter Orikum, vid kusten i södra Albanien. Vi är vid Radhima Beach som vi tror kan bli nästa turistmål i Albanien. Vlorabukten har massor av semesterfirare redan idag, främst italienare som kommer från Bari.

Det finns en färja som går mellan Bari och Vlora och här kommer tusentals italienare varje år och njuter av den fina kusten och de låga priserna. Här finns hotell, restauranger med italiensk mat (naturligtvis) och en marina.

Se och göra i Radhima?

I närheten finns en stor nationalpark som heter Llogara med berget Mount Lika, och utanför kusten ligger ön Sazan Island. I Orikum ligger också den gamla byn Tragjas, som vi inte besökt, men där det bland annat ska finnas ett gammalt slott, Gjon Bocari Castle. Tydligen byggde de gamla grekerna också en teater här, och utgrävningar pågår. Välkommen till Albaniens riviera!

Radhima, Helena
Helena valde att raka av sig håret
Två olika djur stiftar bekantskap utanför restaurangen i Radhima
Två olika djur stiftar bekantskap utanför restaurangen, vid Radhima på västkusten

Läs mer

Vi har spenderat några dagar på denna fina ställplats i Albanien, och sammanlagt har vi rest runt i Albanien med husbil under ungefär tre veckor. Här hittar du mer läsning:

Alla våra bästa tips om Albanien. Klicka på bilden!
Livadhi beach Albanien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev