Meny Stäng

Sommarens resmål: 10 heta uppstickare

Många resmål är populära år ut och år in, men det kommer också “bubblare”, det vill säga nya destinationer som plötsligt blir heta. Ticket Privatresor presenterar de tio resmål som ökar mest procentuellt av de resmål som finns på plats 11-100 över svenskarnas mest bokade resmål i sommar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi presenterar resmålen tillsammans med våra egna kommentarer. Har du varit på några av dessa platser eller funderar du på att besöka någon av dem?

1. Gdansk, Polen

Bokningarna till Gdansk har ökat med 433 procent, om än från relativt små volymer. Ticket förklarar detta med att det är ett prisvärt resmål med både strand och stadsliv, samt att SAS startat en direktlinje.

Vår kommentar: Vi älskar verkligen den vackra och charmiga staden Gdansk, som vi besökt många gånger. Läs gärna om vårt senaste besök i Gdansk i september 2014.

2. Toulouse, Frankrike

Att Toulouse är en raket i sommar har samband med Fotbolls-EM. Bokningarna dit mer än fördubblas i sommar och här kan Ticket se en riktig Zlatan-effekt.

Vår kommentar: Vi tycker mycket om maten, kulturen och naturen i Frankrike, men har aldrig varit i Toulouse. Läs gärna våra restips för Frankrike.

3. Pisa, Italien

Pisa är en universitetsstad i Toscana i västra Italien. Den mest kända sevärdheten är förstås det sneda tornet, men man har inte heller långt till kusten.

Vår kommentar: Vi har aldrig varit i Pisa eller vid den här kusten, så det har vi kvar till framtiden. Vi ser också att det går en färjelinje härifrån (Livorno) till underbara Korsika!

4. Lissabon, Portugal

Bokningarna till Lissabon har ökat med 111 procent och enligt Ticket lockar Lissabon med vindlande gränder, kakelklädda väggar, spårvagnar, skaldjursrestauranger och möjligheter till sol och bad inom räckhåll.

Vår kommentar: Vi besökte Lissabon i januari 2015 och blev väldigt förtjusta i den här charmiga huvudstaden! Kika gärna in på bloggen Bortugal om du vill läsa om livet i Portugal, där Åsa för övrigt nyligen skrivit om att hyra och resa runt med husbil.

5. Sardinien, Italien

Sardinien är en Medelhavsö som under många år lockat turister, bland annat på grund av sina vackra stränder och klara vatten.

Vår kommentar: Vi reste runt nästan hela Sardinien under vår Europaresa 2015 och blev väldigt förtjusta i denna vackra ö. Läs gärna våra restips för Sardinien.

Cala Gonone på Sardiniens östkust
Cala Gonone på Sardiniens östkust

6. Nice, Frankrike

Samma gäller för Nice som för Toulouse. Att dessa franska städer är raketer i sommar hänger ihop med fotbolls-EM och Zlatan-effekten.

Vår kommentar: Vi körde genom Nice en tidig morgon i maj för att ta färjan till Korsika. Vi hann inte se så mycket av staden, men tillräckligt för att lägga märke till den vackra strandpromenaden.

7. Teheran, Iran

Teheran har ökat med 97 procent och branschexperter spår att Iran kommer bli alltmer populärt, eftersom det är ett land med rik historia, kultur och natur. Än så länge är det mest personer med anknytning till landet som står för resorna.

Vår kommentar: Vi har länge varit nyfikna på Iran, men har tyvärr aldrig varit där.

8. Algarve, Portugal

Algarve är regionen vid Portugals sydkust, där du hittar vackra stränder, flera trevliga turistorter och samtidigt lite lägre priser än i många andra europeiska länder.

Vår kommentar: Vi spenderade nästan en och en halv månad vid Algarvekusten förra året och trivdes bland annat i Albufeira. Läs gärna våra restips för Portugal.

9. Almeria, Spanien

Almeria är både en stad och en provins i Andalusien i sydvästra Spanien. Vid Costa de Almeria finns olika semesterorter för sol och bad, som Roquetas de Mar, Almerimar och Aguadulce.

Vår kommentar: Vi spenderade några trevliga dagar i Roquetas de Mar och i Auguadulce förra året, men det oändliga havet av växthus i plastskynken som täcker allting i omgivningarna och aldrig tar slut är otroligt trist.

10. Oahu, Hawaii

Den amerikanska delstaten Hawaii, i Stilla havet, består endast av öar. Detta är ett resmål som lockar med paradisstränder och palmer.

Vår kommentar: Vi har aldrig varit på Hawaii och vackra stränder är förstår alltid härligt, men det är ändå inget resmål som står jättehögt på vår bucket list.

Galé vid Algarvekusten i Portugal
Galé vid Algarvekusten i Portugal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev