Meny Stäng

Expertguidning bland husvagnar på Elmia-mässan

Annons

Vi kan inte så mycket om husvagnar och tycker därför att det är lite svårt att rapportera om husvagnar på Elmia-mässan. Men igår fick vi guidning av husvagnsexperten Johan Persson, som driver husvagnsbloggen Caravanum och som också skriver för tidningen Allt om Husvagn och Camping. Häng med på guidning bland de nya husvagnarna!

Kabe Imperial 630 – för den kvalitetsmedvetne

Kabe är husvagnsmärket för den som vill ha kvalitet och en vagn som tål den svenska vinterkylan. Man ska heller inte vara alltför känslig för kostnader, för Kabe är också det dyraste märket på marknaden. För den nya vagnen Kabe Imperial 630 (alltså boendelängd på ca 6,30 meter) får man betala 660 tkr. Det som är lite speciellt i just denna vagn är att köket är stort och ligger längst fram i vagnen – en husvagn för den som gillar att laga mat alltså.

Kabe Imperial
Kabe Imperial 630
Kabe Imperial kök
Köket i den här husvagnen ligger längst fram

Adria Adora 613 – för den prismedvetne

Adria presenterar också en ny husvagn där köket ligger längst fram i vagnen. Den här husvagnen är nästan lika lång som Kabes motsvarande variant, men är betydligt billigare. Den här husvagnen kostar 282 tkr, vilket alltså är mindre än hälften av priset för en Kabe. Om kvaliteten är sämre? Ja, det är den med största säkerhet, men om det är så stor skillnad som priset antyder är ju en annan fråga. Detta är en fin och hemtrevlig vagn och det känns som att man får mycket för pengarna.

Adria Adora 613
Adria Adora 613
Adora 613 kök
Köket i Adora 613 ligger också längst fram i vagnen

Polar 650 – för den vintercampande familjen

Vi tittade också på en ny husvagn från Polar, som prismässigt ligger mellan Kabe och Adria. Polar är ett svenskt märke som är känt för att tåla kyla bra. Den husvagn vi var inne i var utrustad för två vuxna och två barn, men kändes kanske lite trång för ändamålet. Vi tyckte också att den var lite mörk, och kvaliteten på skåp och luckor kändes inte lika hög som i Kabe-vagnen. Priset är 499 tkr.

polar 650
Kök och sittgrupp i Polar 650
polar 650
Dubbelsäng för de vuxna och våningssängar för barnen – funkar kanske utmärkt för två mindre barn

H0bby 495 Excellent – Johans favorit

Till sist kikade vi på Johans favorit bland de nya husvagnarna: 495 Excellent från Hobby. Detta är en ganska liten husvagn för max 2 personer, men vi måste hålla med om att den är väldigt mysig. Av de husvagnar vi gick in i var det denna som kändes mest hemtrevlig och ombonad. Priset för denna husvagn är 277 tkr.

hobby 495 excellent
Johan och Peter utanför Hobby 495 Excellent
obby 495 excellent
Ombonat i Hobby 495 Excellent
Matplats Hobby 495 excellent
Matplatsen i Hobby 495 Excellent

Översta bilden: Husvagnsexperten Johan Persson och Peter framför en husvagn från Kabe

Prenumerera på vårt nyhetsbrev