Meny Stäng

Resa runt i Malaysia – tips från oss och våra bloggkollegor

Annons

Nu i vintermörkret passar det ju bra att drömma sig bort till Asien. För ett tag sedan tipsade vi om Vietnam, och nu har turen kommit till Malaysia, som vi besökte 2012. Vi tipsar om att resa runt i Malaysia och om olika ställen att se och besöka i landet, med lite hjälp av våra resebloggkollegor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hypermoderna Kuala Lumpur

När man kommer till Malaysia landar man ofta först i Kuala Lumpur. Det gjorde vi också, även om vi valde att se oss omkring i stan först på slutet av vår resa. KL är en modern stad med höga skyskrapor, stora shoppingcentra och luftkonditionerade gångar som löper kors och tvärs, så man slipper gå ute i hettan.

Vi bodde på Corus hotel, som låg centralt och bra. Härifrån kunde vi till fots besöka det 88 våningar höga Petrona Towers. Vi var aldrig uppe på några höga höjder, men hos bloggarna 4000 mil hittar du tips om skybarer.

Kuala Lumpur

Om man sedan vill ha lite omväxling från den hypermoderna stadskärnan kan man ta sig till Chinatown. Här ska man väl kanske inte leta efter kvalitetsprodukter, men om man letar efter billig och rolig shopping i lite galen miljö så har man ju hittat helt rätt!

Peter i Chinatown i Kuala Lumpur
Peter ser fundersam ut i Chinatown i Kuala Lumpur

Avkopplande Langkawi

Langkawi är en ö och kanske en av de mest kända semesterdestinationerna i Malaysia. Vi hittade ett supermysigt litet ställe som hette La Pari Pari, med små stugor en kort promenad från stranden och med grymt charmig personal. Man kan kanske uppleva Langkawi som lite “turistigt”, men vi hade en bra semester där. Inte minst gjorde vi flera riktigt bra utflykter.

Pari Pari
Charmigaste personalen på hotellet La Pari Pari på Langkawi, Malaysia

Bland annat åkte vi på en båttur i mangrove-träsken. Här fick vi se både ormar och apor, men det absolut coolaste djuret var en dolksvans. Det här djuret utvecklades för 542 – 251 miljoner år sedan, och sedan har den liksom stannat lite i utvecklingen om man säger så. Det kändes som att träffa på en levande trilobit!

Två saker som vi missade, men som bloggen Ladies Abroad har skrivit om, är Seven Wells och den dramatiska linbanan.

Dolksvans
En dolksvans kryper i Peters hand

VilDa Borneo

Vi har inte själva varit på ön Borneo (som politiskt delas av Malaysia, Indonesien och Brunei), men om vi åker tillbaka till Malaysia någon gång vill jag absolut dit! Hos bloggerskan Discovering the Planet kan du läsa flera inlägg om Borneo, bland annat om Rasa Ria Nature Reserve, Kinabalu Park, makaker, orangutanger och om safari på Kinabatangan i Sakau.

Fler fina ställen i Malaysia

Det finns förstås ännu fler ställen att besöka i Malaysia, och här tar vi lite mer hjälp av våra resebloggkollegor:

  • Perhentian Islands är en liten ögrupp på nordöstra Malaysia.
  • Taman Negara är en nationalpark och på bloggen Ett annat liv kan du läsa om besöket bland spindlar och ormar i världens äldsta regnskog.
Malaysia
Båt malaysia
Alla våra bästa tips om Malaysia. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev