Meny Stäng

Svenska semestervanor – känner du igen dig i ”den genomsnittlige svensken”?

Annons
I SAMARBETE MED AUTOEUROPE.SE

Visste du att den genomsnittlige svensken bråkar fem gånger, läser 2,8 böcker och dricker 70 alkoholhaltiga drycker under semestern? Biluthyrningsföretaget Auto Europe har låtit göra en studie om svenska semestervanor bland tusen vuxna svenskar. Resultatet är riktigt intressant, och nu är jag nyfiken … Känner du igen dig i ”den genomsnittlige svensken”?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi reser långt och spenderar mycket pengar

Studien visar att vi svenskar i genomsnitt reser 3835 kilometer för att nå vår destination och spenderar 56 489 kronor inklusive flyg, boende och fickpengar på en två veckors semester.

Den genomsnittliga sträckan är längre än till Spanien, men förklaras förstås av att många också reser till avlägsna destinationer som Asien och USA. Semesterkassan låter extremt hög måste jag säga, men kanske spenderar vi svenskar så mycket pengar på våra resor!?

Vi solar och uppdaterar sociala medier

Enligt studien solar vi tre timmar om dagen, och vi startar vårt solande vid 11-tiden. Varje dag spenderar vi 3,2 timmar åt att leka med mobiltelefonen eller iPaden, varav 2,6 timmar går åt till att kontrollera eller uppdatera sociala medier som Facebook och Instagram.

Trots detta får vi lite tid över och hinner läsa 2,8 böcker! För egen del måste vi säga att vi känner igen detta med att lägga mycket tid på sociala medier. Vi gillar båda att läsa, men det var längesedan vi fick tid över till det tyvärr.

Filippinerna

Vi dricker och äter – rejält

Man vill ju lyxa till det och äta extra gott (och mycket!?) på semestern. Studien visar att vi svenskar i genomsnitt konsumerar 70 alkoholhaltiga drycker, som öl, vin och drinkar. Hälften håller inte koll på vad de äter och en av fem äter mer än 500 kalorier mer än hemma. Vi har inte räknat på detta själva, men håller med om att det är lätt hänt att det blir lite mer vin och god mat under semestern.

Vi bråkar, klagar och älskar (kanske)

Studien visar att 29 % har mysigt i sänghalmen under semestern, att 27 % inte har det minsta mysigt i sänghalmen och att 7 % har så ”skoj” att de inte ens kan hålla räkningen. Men det är inte bara mysigt på semestern! Vi svenskar bråkar i genomsnitt fem gånger, klagar på värmen tio gånger och tappar bort oss så vi måste fråga efter vägen tre gånger …

Strand Europa

Auto Europe är ett hyrbilsföretag som samarbetar med internationella hyrbilsföretag som Avis, Budget, Europcar och Hertz, och erbjuder hyrbilar i hela världen. Kolla gärna in infografiken från dem, som visar våra svenska semestervanor!

Svenskars semestervanor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev