Meny Stäng

Allt för sjön 2018 – årets båtmässa i Stockholm

Annons

Allt för sjön 2018 – Just nu pågår årets båtmässa i Stockholm. Mässan håller öppet den 3-11 mars, och Peter var där igår och kollade läget. Han kikade bland annat på wakeboarduppvisning i den nya aktivitetsbassängen och kollade in allt från moderna båtar med enorma motorer till en hydrokopter som tar sig fram på snö, is och vatten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Water Park

På Allt för sjön 2018 har man satsat på en 40 meter lång och 15 meter bred aktivitetsbassäng, där man kan prova olika aktiviteter som paddling, stand up paddle-boarding (SUP), vindsurfing, jollesegling och wakeboard. Man kan också kolla in olika uppvisningar, och Peter lyckades tajma en wakeboarduppvisning.

Allt för sjön 2018

Båtar på Allt för sjön 2018

Vad vore en båtmässa utan båtar? Vi är inte experter på båtar, så det blir inga ingående reportage, men vi kan i alla fall visa lite bilder från årets mässa. Vi kan konstatera att det finns en del starka färgklickar, men också att svart verkar vara en het färg på moderna båtar.

Allt för sjön 2018
Marino Mustang, pris ca 128 900 kronor
Motorbåt
Röda faran?
Svart båt
Svarta faran?
Båtmotorer
Närbild på de imponerande motorerna

Mer än bara båtar

Som vanligt hittar man också mer än båtar på båtmässan. Peter hittade bland annat hydrokoptern Snow Ice Water 420, som tar sig fram på snö, is och vatten. Enligt skylten är denna farkost ”perfekt när isarna varken bär eller brister”. Hydrokoptern tar tre personer och kostar 225 000 kronor.

Peter hittade också en ny fräsch flakmoppe och en kikare som man kan se galet långt med. Om du också vill kika på mässan har du till och med söndag på dig. Fredag till söndag öppnar dessutom både Explore (tidigare Vildmarksmässan) och Fotomässan, och då kan man se alla tre mässorna på samma biljett.

Vi får se om vi kanske hinner dit i helgen – så länge kan du kolla in de de 7 aktiviteter vi testade på mässorna förra året. Har du varit på båtmässan i år eller planerar du att kika på någon av mässorna i helgen?

Allt för sjön
Den perfekta farkosten såhär i mars kanske?
Flakmoppe
Revansch för flakmoppen?
Kikare
Kika på saker lååångt bort …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev