Meny Stäng

Resa i påsk – här kan du möta våren

Annons

Är du sugen på att resa i påsk? I år infaller påsken den första veckan i april, och många vill förstås passa på att möta våren utomlands. För egen del ser det inte ut som att vi kommer någonstans just över påsken, om inget oförutsett inträffar, men här är några tips och inspiration på resmål för dig som letar efter en resa i påsk.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Resa i påsk – sol och värme

Är du i första hand ute efter sol och värme i påsk? De mest bokade resmålen i påsk enligt Ticket Privatresor är Gran Canaria och Bangkok, och även Teneriffa ligger högt på listan. Här kommer tre förslag från oss:

1. Malta

Vi var på Malta i april förra året, och det var riktigt skönt klimat även om det var lite för kallt för att bada. Malta är en fantastiskt fin önation som bjuder på allt från härlig natur och god mat till historia och charmiga städer. Läs gärna våra restips om Malta.

Resa i påsk: Marsaxlokk, Malta

2. Portugal

Södra Portugal har vi besökt under januari månad och redan då kunde man sola någon timme på eftermiddagen. I början av april kan man definitivt möta våren här, även om det kanske är för kallt för att bada. Algarvekusten bjuder på otroligt vackra stränder och mysiga städer och byar. Läs gärna våra restips om Portugal.

Resa i påsk: Albufeira, Portugal

3. Kanarieöarna

Ja, Kanarieöarna har ju sina fördelar under den kalla säsongen! Det är inte alltför långt att flyga, priserna kan vara rimliga och klimatet är bra. Vi har varit på Gran Canaria och jag (Helena) har varit på Teneriffa, men det var före bloggens tid …

Resa i påsk: kanarieöarna

Resa i Påsk – storstad

Vill du hellre besöka en storstad i påsk? Enligt Ticket Privatresor har många svenskar i påsk bokat resor till Paris, London, New York, Amsterdam och Prag. Det kan vara utmärkta förslag, men här kommer ytterligare tre tips från oss:

1. Rom

Vi besökte Italiens huvudstad Rom för första gången i september förra året och blev överraskade av hur otroligt charmig den här staden är. Läs gärna om saker att göra i Rom, om smarta tips för att besöka Colosseum och om Vatikanstaten.

Bro Rom

2. Barcelona

Det kan aldrig vara fel att möta våren i Barcelona! Vi var här i februari en gång, och redan då fanns det lite vår i luften även om det var svalt. Barcelona är en härlig storstad med livliga promenadgator, fantastisk arkitektur och god mat. Läs gärna mer om  Barcelona: 13 saker att göra i Barcelona.

Resa i påsk: Casa Batllo Barcelona

3. Nice

Den franska staden Nice är väl värd ett besök! Vi var här i september förra året, och då kunde vi njuta av promenader längs havet, marknader och härlig fransk mat. Läs gärna mer om Nice i Frankrike.

Nice Frankrike - resa i påsk

Har du några planer på resa i påsk?

Hur ser dina planera för påsken ut, oavsett om du planerar att spendera påsken hemma eller utomlands?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev