Meny Stäng

Mysigt boende i Skåne – naturnära på Cocoon meetings

I maj i år bodde vi ett natt på ett fantastiskt mysigt boende i Skåne. På Cocoon meetings kommer man nära naturen och om man vill kan man bo i enkla glamping-stugor utan varje sig el eller rinnande vatten. En riktigt avslappnande upplevelse!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Cocoon meetings – annorlunda boende i Skåne

Cocoon meetings är boendet för dig som vill bo lite annorlunda – och naturnära – på din semester i Skåne. Vi var här på en bloggresa i och runt Kristianstad under maj månad, och även om vi bara stannade här en natt så blev detta ett av våra mest bestående minnen från resan. Vilket annorlunda, speciellt och charmigt ställe! Om vi fått möjlighet att stanna här lite längre hade vi nog kunnat komma ner i varv på riktigt.

Cocoon meetings i Skåne

Varmt välkomnande

När vi kom fram till Cocoon meetings boende i Skåne blev vi varmt välkomnade av ägarinnan. Vi fick följa med på en promenad genom naturen, och kom till slut fram till en enkel ingång till en av ställets så kallade ”kokonger”. Här bjöds vi på lite snacks och dricka medan ägarinnan berättade om verksamheten. Vi förstod att det låg mycket hårt slit, och mycket passion, bakom den lilla hotell- och restaurangverksamheten.

Mysigt boende i Skåne

Kokong nummer 1

Även om vi var ett helt gäng som klev in i den första ”kokongen” så kände man hur lugnet kom över en. Det var lite svalt innanför stenväggarna, och samtidigt ombonat med fluffiga plädar och brinnande stearinljus. Här finns ingen elektricitet, inget WiFi och inga faciliteter – bara ett enkelt utedass strax utanför.

Mysigt boende i Skåne

Vi var två par som gärna ville bo i ”kokongerna” och vi drog lott om vilket par som fick välja först. Det andra paret drog det längsta strået och valde den första kokongen. Vi var kanske aningen besvikna först, men senare blev vi riktigt nöjda med ”vår” kokong.

Mysigt boende i Skåne

Kokong nummer 2

Den andra ”kokongen” ser lite mer modern ut, men också denna ligger helt omsluten av grön natur. Genom de stora fönstren har man en helt magisk utsikt över soluppgången.

Cocoon meetings

Det här boendet är färgglatt, men också här bor man enkelt, utan elektricitet och faciliteter. Utanför finns ett utedass och vatten i kanna, och vi fick också en korg med dricksvatten och ficklampa. Vi eldade i kaminen och tände alla ljus en stund på kvällen medan mörkret sänkte sig runt om oss. Samtidigt blev vi medvetna om att det var alldeles tyst. Helt fantastiskt! Vi hade gärna stannat på detta mysiga boende i Skåne i flera dagar …

Cocoon meetings i Skåne
Mysigt boende i Skåne

Fler rum på Cocoon meetings

Förutom ”kokongerna” finns flera rum i de två gårdshusen. Även de här rummen är riktigt mysiga! När man bor i ”kokongerna” kan man också komma till de här husen för att duscha eller ladda sin elektriska utrustning.

Cocoon meetings

Middag på Cocoon meetings

På kvällen åt hela gruppen middag tillsammans på restaurangen på Cocoon meetings, som ligger i en av huvudbyggnaderna. Förutom att lokalen är mysig så är det längesedan vi åt såhär vällagad och god mat.

Det märks att man har höga ambitioner med restaurangen och stort fokus läggs på att hitta lokalproducerade och säsongsanpassade råvaror. Vad sägs till exempel om sparris från Österlen, creme fraiche från Vitaby eller tuppfilé från Tockafarmen? Till efterrätt serverades rabarbersoppa med glass. Vi njöt rakt igenom hela den fantastiska femrättersmåltiden.

Frukost på Cocoon meetings

Frukosten på Cocoon meetings går inte heller av för hackor. Vi har blivit mer och mer kräsna med åren, och har mer eller mindre tröttnat på enorma buffeer där det finns precis allt och lite till, men utan kvalitet eller kärlek. Frukosten på Cocoon meetings var den bästa vi ätit på länge. Utbudet var inte enormt, men brödet var färskt, avokadon perfekt och äppelmusten kom från en gård i närheten. Ja, du fattar!

WIFI.se
Frukost på Cocoon meetings
Mysigt boende i Skåne med god frukost

Mysigt boende i Skåne

Om du letar efter ett mysigt boende i Skåne kan vi verkligen rekommendera att spendera en natt (eller flera) på Cocoon meetings. På bilden ser du Peter på morgonen, på väg att rulla resväskan från vår ”kokong” och upp till gårdshuset. Vi var väldigt nöjda med vår vistelse här, och skulle gärna bo här igen.

Mysigt boende i Skåne
Alla våra bästa tips om semester i skåne

Har du varit i Cocoon Meetings? Hur var din upplevelse? Har du kanske några fler bra tips på vad man kan se och göra runt Kristianstad?

Fakta om Cocoon meetings – mysigt boende i Skåne

  • Adress: Borråkravägen 60-11, 297 94 Degeberga
  • Boende: Gårdshotellet har 10 rum. Dessutom finns glamping i två olika ”kokonger”.
  • Restaurang: Restaurangen satsar på närodlat och säsongsanpassat. För aktuella öppettider se företagets webbsida.
  • Event: På Cocoon meetings kan man fira födelsedagar, jubileum eller annat. Man kan också ordna konferenser eller workshops i naturnära miljö.
  • Paket: Det finns olika paket att välja mellan, såsom rum och frukost, rum och middag eller rum, middag och spabad utomhus.
  • Läs mer: Du hittar mer information om både restaurangen och detta boende i Skåne på företagets webbsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev