Meny Stäng

Nya fendrar – husbåten redo för höststormarna

Annons

Nu har vi skaffat nya fendrar till husbåten, så att den ska vara redo att möta höststormarna. Att bo i hus innehär ju alltid lite utomhusarbete – bara att det blir lite annorlunda arbete när man bor i ett hus som flyter.

Hösten är här – och höststormarna

Hösten är definitivt här, och därmed också höststormarna. Nu när vi bor i husbåt bryr vi oss mer om vind än vi gjort någonsin förut, men mest bryr vi oss om vindriktning. När det blåser från sydväst märker vi nästan ingenting – då har vi lä från andra husbåtar och dessutom tar förtöjningarna emot.

När det däremot (betydligt mer sällan!) blåser från norr så känns det i båten. Särskilt om det är kastvindar. Nu är det oftast inte så allvarligt, men det har hänt att allt möjligt rasat i golvet – skålar, kryddburkar, oljeflaskor …

Pampas marina

Nya fendrar

Såhär års kan det vara bra att se över förtöjningar och fendrar. Några av våra fendrar visade sig vara trasiga, och några var också lite för små. Peter åkte därför till Erlandssons brygga (som säljer båttillbehör) och shoppade på sig några nya fendrar i en lite större storlek. Oftast brukar han blåsa upp dem i butiken, men butiken hade råkat ut för stölder, så tur att vi har en egen kompressor!

Husbåt
Blåsa upp fendrar
Ibland är det bra att ha en egen kompressor

Redo för höststormarna

Sedan var det ”bara” dags att knyta loss och knyta fast! Kallt var det att jobba i blåsten, men resultatet blev bra tror vi. Vi får kanske kolla de närmaste dagarna så att alla fendrar ligger kvar som tänkt … Vi har också spänt fast utemöblerna, och vi ska se till att täcka över grillen. Sedan är vi redo för höststormarna!

Gör du nåt utomhusarbete där du bor såhär på hösten?

Byta fendrar
Fendrar
Nya fendrar på plats mellan husbåten och bryggan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev