Meny Stäng

Husbåtsliv i november – så här har vi det

När man berättar att man bor i husbåt säger människor ofta att ”det måste vara underbart på sommaren”. Det är sant, men jag gillar husbåtslivet alla årstider – till och med i november! Här kommer några foton som berättar om husbåtslivet i november, från olika år.

Mörkret och stadens ljus

November är kanske den mörkaste månaden av alla, och ibland är det ju lite deprimerande. Det är mörkt när man går till jobbet, och det är mörkt när man går hem. Men kanske blir det tydligare än någonsin att vi bor nära stan. Kvällarna lyses upp av husen på Hornsbergs strand. Fint!

Utsikt över husbåtar och över Hornsbergs strand på andra sidan vattnet
Hornsbergs strand - husbåtslivet i november

Arbete i marinan

En annan sak jag gillar i marinan om höstarna är att det händer saker på vattnet. När småbåtarna tas upp och turisterna slutar komma passar marinan på att utföra olika arbeten. Ofta något att titta på genom fönstren! Fotona nedanför är från november 2018.

Pampas båt - husbåtsliv i november
.
Arbete i marinan - husbåtsliv i november

Att förbereda för stormar

På hösten kan man räkna med stormar och oväder, och det kan vara bra att se om sitt ”hus”. Vi kollar gärna tamparna och fendrarna. Om vi lämnar husbåten för en längre tid ser vi kanske till att flaskor och annat inte står placerat så det lätt åker i golvet – eller så glömmer vi.

Husbåtsliv i november - blåsa upp fendrar

Stormarna

Hur är stormarna då? Vi har bott här sedan 2013, och har inte haft några större problem med stormar. Om nordan blåser känns det, och om det dessutom är kastvindar är det som värst.

Äggen hamnar i ena änden av stekpannan, duschvattnet rinner åt fel håll och det är allmänt obekvämt att jobba vid datorn. Fast värre än så har det aldrig blivit. Inte hittills i alla fall. Och lite fascinerande är det ju att känna av naturens krafter!

Stormen Knud - husbåtsliv i november

Kanske kommer snön?

Ibland kommer snön redan i november. Fotona nedanför är från november 2016. Vi får väl se när snön kommer i år!?

Att bo i husbåt på vintern - husbåtslivet i november

Mysigt inomhus

Det allra bästa med husbåtslivet i november är kanske att det är mysigt inomhus. Att mysa i husbåten (eller i husbilen!) är ju det bästa som finns när stormarna viner där ute!

kamin

Blir det kallt och fuktigt?

Vi får ofta frågan om det är kallt men tvärtom, det brukar vara mycket varmare i husbåten än i de flesta villor. Vi har värmegolv, luftvärmepump och element, och ytan som ska värmas upp är ju inte jättestor. Nu krånglar vår luftvärmepump tyvärr. Än så länge ställer det inte till några större problem, men det ser ut som att vi måste reparera relativt snart.

Nyhetsbrev
Luftvärmepump

Så, hur är det att leva husbåtsliv i november?

Vi älskar kanske inte mörkret, men vi älskar husbåtslivet, alla årstider. Också i november!

Husbåt - ett annorlunda boende

Prenumerera på vårt nyhetsbrev