Meny Stäng

Stormar och förkylning

Den här veckan har präglats av stormar och förkylning. Det har gungat och gungat och jag (Helena) har sovit och sovit. Nu hoppas jag att den värsta förkylningen är över (Happy Friday!). Hur det blir med stormandet vet jag däremot inte …

Stormar

Gisses vad det har blåst! När vi pratar med människor som bor i hus eller lägenhet så tittar de ibland förvånat på oss när vi säger att det blåser. Det märks ju kanske inte så mycket när man bor i en stabil byggnad. När man bor i husbåt så märks det, vi lovar.

Det gungar, gungar, gungar och ibland kommer det en kastvind som skakar om hela båten. Oftast är det helt ok, men i vissa perioder har det blivit lite tröttsamt. Fotot har för övrigt ingenting med stormandet att göra. Det har jag tagit i en av alla lugna luckor emellan stormandet.

Förkylning

Jag (Helena) har dragits med en hemsk förkylning hela veckan. Det värsta symptomet är att jag varit ohyggligt trött. Som tur var hade jag skrivit några blogginlägg i förväg och jag kunde jobba hemifrån en dag denna veckan. Så fort jag fått chansen har jag har sovit, sovit och sovit. Nu börjar det kännas lite bättre. Happy Friday!

Fotot har (igen) ingenting med texten att göra, men är taget från min promenadväg till jobbet, med utsikt över marinan där vi bor.

Träning och hälsosam mat

Peter har (ta i trä) än så länge klarat sig från min förkylning och har fortsatt sina joggingrundor. Han gillar ju också att laga mat och nu när han inte ”får” laga onyttiga middagar med vin så går han all in och lagar lyxiga ”hälsomiddagar” med vatten. Det är inget fel på dem heller får jag säga!

Bäst denna vecka

Detta har inte varit någon speciellt bra vecka, men det bästa är väl att jag trots allt känner mig bättre nu och att Peter (kanske) klarat sig från förkylningen. Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Peter jobbar med reseplanering inför höstens sommarresa med husbilen (alltid mycket planering!) och kommer fortsätta med det. På bloggen blir det bland annat ytterligare något museireportage.

Missade du förra Happy Friday? Läs Kulinarisk afton med Schleswig-Holstein

Prenumerera på vårt nyhetsbrev