Meny Stäng

Struga, Makedonien – en charmig semesterstad

Struga är en liten stad i Makedonien som ligger vid sjön Ohrid. På sommaren lockar staden många turister, och det är inte svårt att förstå varför. Det finns flera fina badstränder vid sjön samtidigt som staden genomkorsas av floden Svarta Drin, med sitt klara vatten. De osannolikt många restaurangerna ligger framför allt med sjön eller floden som utsikt och såhär i augusti präglas hela staden av semesterkänsla.

Besöka Struga

Att promenera från Sunset camping vid Ohridsjön till staden Struga är en lång promenad, men det är fullt möjligt att göra den. Man går hela tiden längs stranden och har vacker utsikt över sjön, och promenadvägen är enkel och rak. Vid ett tillfälle passerar man restaurang Aquarius, som ligger som en oas vid vattnet. Vill man så kan man göra en liten paus här!

Struga
Solstolar vid restaurang Aquarius, på morgonen
Det finns flera badstränder runt Struga, som här vid restaurang Aquarius

Struga – en Charmig semesterstad

Struga är i första hand en semesterstad fylld med restauranger, caféer, butiker och utflykter. Staden är också känt för sin poesifestival, som äger rum varje år i augusti. Faktum är att den pågår just nu, och igår kväll såg vi både scener för poesiuppläsning och festklädda människor som såg ut att vara en del av festivalen.

Sevärdheter

I övrigt upplever vi den här staden som en modern och charmig liten semesterstad. Vi har idag ägnat några timmar åt shopping (lågt prisläge!) innan vi promenerade tillbaka till den mysiga Sunrise camping – en personlig liten familjeägd camping med egen strand och restaurang. Här kommer en liten bildbomb från Struga!

Makedonien
Struga är en charmig liten stad med många restauranger och några shoppinggator

Att göra i Struga

Kyrkan St George är byggd ovanför Samuels kyrka från 1400-talet och talar sin egen historia. Besök klostret Kalishta med en båttur på Ohridsjön och njut av vågornas svall.

Tsar Samuel blev krönad en gång i tiden och det var troligtvis i kyrkan Sveta Bogorodica, och se gamla fresker på samma gång du är där.

Struga Makedonien

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Med lokala guider i Struga, Makedonien

Läs mer: Resa till Makedonien – din guide till Makedoniens bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev