Meny Stäng

Regler för fricamping

Vi har undrat ganska länge vad det egentligen finns för regler för fricamping i Sverige. Det vill säga var kan man övernatta i sin husbil och hur länge får man stanna? De flesta vi har pratat med har gett olika svar, men nu verkar det som att vi har hittat vad som gäller …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Regler enligt Naturvårdsverket

Enligt Naturvårdsverket är grundregeln att man får stanna högst 24 timmar på rastplatser och skyltade P-platser utmed allmän väg på vardagar. På helgdagar får man stanna till nästa vardag. För att skydda naturen får man inte köra ut med motorfordon på barmark, strand, äng, hagmark eller annan naturmark.

När det gäller enskilda vägar är det upp till markägaren att bestämma. Det går bra att ställa upp ett motorfordon intill en väg, under förutsättning att terrängen inte skadas. Det finns inga bestämmelser om hur länge man kan ställa motorfordonet på samma plats, men för tält anses gränsen gå vid något enstaka dygn.

Freedom

Prenumerera på vårt nyhetsbrev