Nu håller vi på att planera resrutt för sommarens Europaresa. Vi startar i Stockholm den 2 juli och bilar ner till Danmark, där vi tar en färja över till Tyskland. Vi fortsätter därefter genom Tyskland och passerar Österrike för att komma ner till norra Italien.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Landsbygd och städer

Vi har hört av många att det ska vara fantastiskt vackert vid Gardasjön och vill också besöka vingårdarna i Valpolicella-dalen. På vägen tillbaka åker vi genom Österrike, Tjeckien och Polen.

Vår förhoppning är både att få uppleva den skiftande naturen på landsbygden och att besöka intressanta städer som till exempel Wien, Prag, Krakow och Warszawa. Vi planerar att ta oss hem med färjan från Gdansk och vara tillbaka i Stockholm runt den 4 augusti.

Prag är med på vår resrutt inför sommarens Europaresa
Prag – bild från Tjeckiens turistbyrå

Vår familj

Vi som startar från Sverige är jag (Helena), Peter och Peters son Billie (13 år). Eventuellt flyger Billies 14-årige kusin ner till Italien och ansluter efter de två första veckorna. Förmodligen blir det roligare för Billie om han får sällskap och det funkar ju bra för oss eftersom vi har plats i husbilen.

Detta är faktiskt en av de saker som är bra med att ha husbil – det är enkelt för oss att ta med oss båda en och två killar, utan att det blir alltför stora extrakostnader. I och med husbilen kan vi till exempel laga vår egen mat, och det gör stor skillnad under en semesterresa!

Planering inför vår resrutt för sommarens Europaresa
Helena och Billie i Ukraina 2008

Resrutt för sommarens Europaresa

På bilden nedanför kan du se vår resrutt för sommarens Europaresa. Turen är inte planerad i detalj – vi tänker att vi också kan utveckla lite längs vägen. Hur som helst så tar vi gärna emot tips på allt från historiska sevärdheter till fina badplatser och spännande upplevelser och äventyr!


Visa Europaresa på en större karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev