Nu har vi fått stora problem med vattenläckage i husbilen! Husbilen läckte ju redan i höstas, men efter en täthetskontroll trodde vi att problemen var fixade. Under våren märkte vi att det fortfarande droppade under bilen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kontakt med Adrias verkstad

Peter ringde till Adrias verkstad i april, men fick beskedet att dolda fel inte ingick i en täthetskontroll. Det fanns heller inga tider att ta emot bilen förrän efter midsommar … Eftersom vi ska ut i Europa i sommar och eftersom garantin skulle gå ut i maj, bestämde vi oss för att kontakta en vanlig verkstad. Vi trodde att de skulle kunna hjälpa oss att laga läckan …

Oåtkomligt i mellangolvet

Nu visar det sig att rören som läcker ligger oåtkomliga i mellangolvet i bilen. På verkstan har de skruvat loss ett däck och skurit upp innerskärmen för att kunna kika in, men eftersom rören är ditsatta före inredningen och skalet på bilen är det omöjligt att komma åt dem! Ungefär som om man skulle bygga ett hus, och lägga alla kopplingar under golvet, vilket är förbjudet i Sverige, men inte på husbilar, och hur har de tänkt då?

Felet kan omöjligen vara åsamkat av oss (man når ju inte ens in dit) utan måste bero på dåliga kopplingar. Nu är frågan om Adria tänker hjälpa oss, även om garantin gick ut i maj. Vi kontaktade ju en Adriaverkstad repan i april, men då fanns det inga tider … och det här är ett tydligt konstruktionsfel.

Besök på lokala verkstaden

Peter hade sån tur, att jag kunde åka ifrån jobbet i morse, till P-bil Stockholm, där vi har vår husbil för vattenläckaget. Vi kan verkligen rekommendera dem för alla, för oss med husvagnar och husbilar, och de ligger rätt till i Järfälla, jämfört mot alla andra som ligger långt utanför Stockholm. De lämnar inte ifrån sig något jobb utan att det är genomtänkt och rätt gjort, riktiga proffs.

Samtal med Adrias huvudkontor

Vi har pratat med Adrias huvudkontor under dagen, och de är väldigt försiktiga när det gäller vattenläckaget, vilket vi absolut förstår. De går eventuellt med på att ersätta oss för den dolda läckan, men dom vill inte ha en merkostnad på att golvet var ruttet senare, och få stå för det också i efterhand. För att vara på säkra sidan skulle Adria vilja att vi tog bilen till Karlstad, till deras auktoriserande verkstad för besiktning och det tycker vi är seriöst av Adria.

Nu är det så att Peter har ett byggföretag och har jobbat med fuktskador i många år. Och han har bedömt efter vissa tester, att det inte är någon fara med spångolvet. Han har meddelat dem detta, och sagt att de kan avskriva sig eventuella fuktskador på golv i framtiden. Så nu väntar vi besked på måndag, så vi får se hur de ställer sig i denna fråga? Vi hoppas att de tar ett seriöst och sunt beslut.

Mellangolvet i husbilen
Mellangolvet i husbilen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev