Det är vanligt att resa med husdjur i husbilen. Det kan vi konstatera efter “Månadens fråga” under oktober månad. Det är framför allt hundar som får resa med i husbilen, men också enstaka lyckligt lottade katter och hamstrar. Idag presenterar vi några tips för dig som reser med husdjur i husbilen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Såhär var resultatet

Sammanlagt 71 personer deltog i röstningen, och såhär blev resultatet på omröstningen om frågan Har ni husdjur i campingfordonet? Det visade sig att hela 46 procent har hund i husbilen. Det är också relativt många (36 %) som inte har något husdjur alls i husbilen. De näst mest vanliga husdjuren, efter hund är katt (8 %), ovälkomna möss (4 %) och hamster (3 %).

  1. Hund (46 %)
  2. Inget husdjur (35 %)
  3. Katt (8 %)
  4. Möss, ovälkomna (4 %)
  5. Hamster (3 %)
  6. Kanin (1 %)
  7. Marsvin (1 %)
Husdjur

Tips för dig som reser med husdjur i husbilen

Du som reser med husdjur i husbilen vill förstås veta vad som gäller innan du ger dig ut i Europa. Generellt kan man säga att det går bra att ta med hunden eller katten inom EU om man följer de grundläggande reglerna, som bland annat handlar om att id-märka, vaccinera mot rabies och se till att djuret har EU-pass.

Om man ska resa utanför EU behöver man kolla specifikt med det land dit man ska resa. Man måste också kolla lite extra om man planerar att ta med sig andra djur, såsom marsvin eller kanariefåglar.

Husdjur i husbilen
Husdjur i husbilen? Alla foton i detta inlägg är från Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev