Meny Stäng

Övervintra på sydliga breddgrader med husbil

Annons

Vi hör ofta talas om folk som rullar iväg med husbilarna mot sydligare breddgrader när det börjar bli mörkt och kallt i Sverige. Det är människor (pensionärer) som väljer att leka flyttfåglar och spendera den kalla tiden av året i till exempel Spanien eller Portugal.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svårt när man inte är pensionär

Det låter onekligen lockande att spendera den kalla delen av året söderöver. Nu är ju det här dock ett ganska omöjligt projekt om man är under 65 år och har barn i skolan och ett jobb att sköta. Men att slippa mörkret och kylan låter ju lockande! 

Å andra sidan har vi läst om människor som verkar ha en ganska enformig tillvaro där nere; bo på samma camping, äta lång frukost, läsa tidningen, lösa korsord, umgås lite med grannarna, äta middag … Skulle det kunna bli långtråkigt? Eller skulle det kanske vara … alldeles, alldeles underbart?

Vad säger du? Har du erfarenhet av att övervintra i Sydeuropa? Hur har ni levt där nere då? Och ni som inte provat, skulle ni kunna tänka er att göra det?

Husbil Gardasjön

Prenumerera på vårt nyhetsbrev