Meny Stäng

Kritik mot All Inclusive

Annons

Att resa All Inclusive blir bara mer och mer populärt. Många tycker att det är praktiskt att ha allt betalt och klart innanför hotellets murar: mat, bad, underhållning. Själva tycker vi att det är skittråkigt, att själva idén med att resa försvinner. Det finns inte plats för kulturella möten eller intressanta händelser. Samtidigt kan vi förstå att till exempel barnfamiljer tycker att det är praktiskt och bekvämt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Baksidor med All inclusive

Men All Inclusive-turismen har fler baksidor. Enligt en studie, som presenteras av Vagabond, utarmas det lokala näringslivet av All Inclusive-turismen. Turisterna spenderar den mesta tiden innanför murarna och konsumerar ingenting bland de lokala företagarna. Ägarna till All Inclusive-hotellen beställer inte heller från lokala leverantörer.

Vi reser alltså mer och mer, men låter inte våra pengar komma lokalbefolkningen till handa. Är inte det ett problem?

Pool

Prenumerera på vårt nyhetsbrev