Meny Stäng

Sveriges bästa resebloggar enligt MinTur

Annons

Nu har sajten MinTur äntligen Sveriges bästa resebloggar. Listan är definitivt värd att kika på; här finns många intressanta och spännande bloggar! På plats nummer 1 hittar vi bloggen Ett annat New York. Själva fick vi vara med på plats 24, vilket känns jätteroligt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår blogg är med på listan!

Trots att vår blogg är relativt ny, och trots att vi mestadels bloggar specifikt om husbilsresor, så har vi förärats en plats på listan. Väldigt roligt! Du kan läsa en kort intervju med oss, samt en bedömning av bloggen på Mintur.se.

Kanske en något udda fågel bland våra resebloggar, men med sitt engagemang och sin kärlek till livet på resande fot förtjänar familjen Bergström en plats på listan.

reseblogg

Svårt att jämföra bloggar

Nu har sajten MinTur äntligen korat dem: Sveriges 25 bästa resebloggar. Listan är definitivt värd att kika på; här finns många intressanta och spännande bloggar! På plats nummer 1 hittar vi bloggen Ett annat New York.

Att jämföra bloggarna på listan är väldigt svårt eftersom de är så olika. Vad är egentligen en reseblogg? Här finns allt från personliga betraktelser från utlandssvenskar till journalisters tips och reflektioner kring resande.

Så här valdes bloggarna ut

MinTur beskriver att de gick igenom drygt 100 olika resebloggar med bra kvalitet. De gick sedan igenom dessa, en efter en, tills de hade kvar 25. Dessa rangordnades utifrån ett antal punkter, och fick på varje punkt ett betyg mellan 1 och 10. Punkterna som bedömdes var:

 • Första intryck
 • Bildkvalitet
 • Textkvalitet
 • Frekvens på inlägg
 • Inspirationsfaktor
 • Personlighet
 • Nyhetsvärde
 • Design
 • Navigering och struktur
 • Reserelevans
 • Helhetsintryck
Sveriges bästa resebloggar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev