Meny Stäng

Ny ställplats i Gränna

Annons

Den 29 juni i år (2011) öppnar ställplats Grenna Hamn med invigningsceremoni klockan 12:00. Ställplatsen kommer ha 30 platser för husbilar och är belägen vid Gränna hamn, strax intill Vättern och med gångavstånd till ortens centrum.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Service på ställplatsen

På ställplatsen finns markerade platser för husbilar, tömningsstation, betalautomat, bom för in- och utkörning samt platser med elanslutning. Detta enligt ett pressmeddelande från Husbilsdestination Sverige.

Gränna ställplats
Ställplatsen i Gränna

Husbilsdestination Sverige

I arbetsgruppen för Husbilsdestination Sverige ingår Husvagnsbranschens riksförbund (HRF), Svensk camping (SCR), Caravan Club, Kabe Husbilsklubb, Polisen samt Transportstyrelsen. Vi kan bara kommentera att vi tycker att det är trevligt med fler ställplatser!

Uppdatering: Nya foton från ställplatsen i Gränna

Uppdatering 2021: Sedan vi skrev det här inlägget om ställplatsen i Gränna 2011 har vi hunnit besöka den fina orten och den trevliga ställplatsen själva. Vår upplevelse var att ställplatsen var utmärkt, med bra service och bra läge. I maj 2021 betalade vi 220 kronor/dygn för att stå här. Här är några nya foton från platsen.

Ställplatsen i maj 2021, strax innan Kristi Himmelsfärd
Ställplatsen i maj 2021, under Kristi Himmelsfärdshelgen

Läs mer om härliga Gränna

Vi kan också tips om olika saker att se och göra i Gränna. Du kan naturligtvis äta polkagrisar, men också besöka det intressanta Grenna museum, där du kan lära dig om Andréexpeditionen, eller njuta av fina naturområden i närheten.

Vi kan också rekommendera att göra en utflykt till Visingsö, som bjuder på rofylld miljö, flera intressanta historiska sevärdheter samt olika aktiviteter för både barn och vuxna. Du kan antingen ta med husbilen (ställplats finns på ön) eller lämna den i ställplatsen i Gränna hamn och ta dig över till fots eller med cykel. Läs mer här:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev