Annons

Tips för billigare resor! Vi älskar att resa och vänder och vrider ofta på olika möjligheter för att resa billigare. I dagens DN presenteras 10 tips för ett billigare resande, och vi presenterar dessa samt våra egna tankar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

DN:s 10 tips för billigare resor

  1. Res i början av sommaren – I de flesta länder i Europa har man semester i augusti och högsäsongen kan sägas vara från mitten av juli till början av september. Om man åker i juni kan det fortfarande vara låg- eller mellansäsong på många platser, och därmed billigare. Även charter är billigare i början av sommaren.
  2. Boka tidigt – De mest prisvärda resorna går först, så för att få tag på en prisvärd resa gäller det ofta att vara ute i god tid och helt enkelt boka tidigt.
  3. Ordna resan själv – Det säger sig självt att det företag som vill hjälpa till att arrangera en resa också vill ha betalt för sina tjänster. Genom att ordna resan själv kan man komma billigare undan, även om det förstås också tar mer tid. Lägg tid och energi för att jämföra priser på flyg och hotell, och på så sätt hitta det bästa alternativet.
  4. Byt bostad – Ett alternativ till att bo på hotell är att byta bostad. Prova till exempel att byta bostad genom förmedlingssajterna intervac.se eller hembyte.nu.
  5. Var flexibel – Om du är beredd att vara flexibel finns större möjligheter att hitta bra priser. Tänk flexibelt när det gäller område, avresetid och bolag, för att hitta de mest prisvärda alternativen.
  6. Välj olika bolag ut och hem – Det är inte säkert att det blir billigast att resa med samma bolag ut och hem. Ibland kan det bli billigare att resa med två olika bolag.
  7. Stå ut med mellanlandningar – Om du vill resa billigt får du kanske stå ut med att inte få den mest bekväma resan. Det finns ofta lågprisflygningar som medför flera eller långa mellanlandningar. Eftersom många vill resa mer bekvämt säljs dessa till bättre pris.
  8. Utnyttja kampanjpriser – Håll ögonen öppna efter tillfälliga kampanjer. Kampanjer kan till exempel finns på ditt ICA-kort, ditt Med Mera-kort och på olika resesajter.
  9. Hyr bostad istället för hotell – Det finns fler sätt att bo under semestern än på hotell. Du kan hyra hus, lägenhet eller stuga. Förutom att notan kan bli lägre finns möjlighet att laga egen mat ibland, istället för att äta alla måltider på restaurang.
  10. Åk inte så långt – Man behöver inte alltid resa så långt! Välj resmål som ligger nära, som till exempel Danmark, Tyskland eller Polen.

Våra tips för billigare resor

Vi brukar framför allt boka resorna själva, jämföra priser och försöka vara flexibla när det gäller resdatum och resvägar. När man reser med husbil kan man spara genom att laga mat i bilen och välja billiga campingländer i Östeuropa. Har ni några bra tips för att resa billigare?

Strandliv i Sopot - tips för billigare resor
Tips för billigare resor: Stränderna i Sopot i Polen är fina och priserna är bara hälften av priserna i Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev