Meny Stäng

Vem håller i kameran?

Enligt en fundering på SvD:s Reseblogg är det oftast mannen som håller i kameran på semesterresan. Det får oss att fundera. Finns det verkligen en sådan här könsskillnad när det gäller semesterfotografering, och vad beror det på i så fall?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Två frågor om fotografering på semestern

SvD:s Reseblogg kan man läsa följande fundering: ”Uppskattningsvis 99 procent av alla heterosexuella par jag ser när jag är ute och reser har en sak gemensamt: det är mannen som håller i kameran.

Ålder och nationalitet spelar ingen roll – semesterbilderna tas nästan uteslutande av killar, män och gubbar.” Därefter ställs två frågor: 1) Varför är det så? och 2) Hur påverkar detta eftervärldens bild av vår tids semesterresor?

Vem håller i kameran hos er?

I vårt fall håller vi båda i kameran. Peter gillar att fotografera och tar fina bilder. På semestern är det ändå ganska ofta jag som grabbar tag i kameran (kanske för att jag har bloggen in mind). Så nu är jag lite nyfiken … vem är det som håller i kameran hos er? Har ni märkt av någon manliga ”fotografdominans” och hur tror ni i så fall att det påverkar?

Opatija
Semester i Kroatien 2011 – undrar vem som håller i kameran…?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev