Meny Stäng

Rastplatskartan 2012 – rastplatser i Sverige

Annons

Runt om i Sverige finns drygt 350 rastplatser, som sköts på uppdrag av Trafikverket. Här finns bland annat informationstavlor, sittplatser med bord och möjlighet att kasta sopor. På många av rastplatserna finns även möjlighet till latrintömning.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

rastplatser i Sverige

Rastplatser i Sverige kan se lite olika ut, men det brukar finnas toaletter, informationstavlor, sittplatser med bord och soptunnor. På vissa rastplatser finns också möjlighet att tömma husbilstoaletten.

Syftet med en rastplats är att man ska kunna stanna till och vila, för att sedan kunna fortsätta köra tryggt och säkert. Man får lov att stå max ett dygn på en rastplats, och om man vill stå längre än så måste man ha särskilt tillstånd.

Rastplatskartan

Vi har i flera år haft stor nytta av rastplatskartan, där landets rastplatser är utmärkta, och där man bland annat kan se vilka som har tömning för husbilar. Vi fick i år hem rastplatskartan i brevlådan tillsammans med Caravan Clubs medlemstidning, men och tidigare år har vi beställt den direkt från Trafikverket.

Uppdatering: Rastplatskartan finns inte längre som en fysisk skrift. Du kan läsa om rastplatser i Sverige på Trafikverkets webbsida.

rastplatskartan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev