Meny Stäng

Nyårsafton på stranden på Langkawi

Annons

Igår firade vi Nyårsafton på Langkawi, på ett ställe vid stranden som heter Oasis. För 100 ringgit (drygt 200 kronor) per person fick vi buffé, eld, lanternor och fyrverkerier. Den roligaste överraskningen var att Linda, Ludvig och deras barn, från Mary af Rövarhamn, kom och gjorde oss sällskap, tillsammans med ytterligare en svensk familj som de känner och som bor på ett hotell i närheten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mary af Rövarhamn

Vi har följt bloggen Mary af Rövarhamn länge. Familjen gör en fantastiskt jorden runt-resa med segelbåt som varar under flera år. Verkligen fascinerande och inspirerande! När vi insåg att de skulle befinna sig på Langkawi samtidigt som vi ville vi naturligtvis träffas. Det blev ett kortare möte för några dagar sedan, och nu fick vi alltså möjlighet att fira nyårsafton tillsammans. Väldigt roligt!

Mary af Rövarhamn
S/Y Mary ligger ankrad på Langkawi

Nyårsafton på Langkawi

Det blev en väldigt trevlig nyårsafton på Langkawi, vid ett långbord vid stranden. Restaurang Oasis dukade upp en relativt enkel, men god buffé och vi åt, drack och pratade. Linda och Ludvig hade massor av spännande historier att berätta från världens alla hörn, inte minst från små söderhavsöar, som nästan aldrig får besök av turister.

Vi fick bland annat höra om snäckor så stora att barnen kunde krypa in i dem, och om möten med orangutanger – som enligt barnen var vardagsmat jämfört med så exotiska upplevelser som att möta en svensk.

Malaysia Nyårsafton
En fördrink före buffén i trevligt sällskap
Nyårsafton Malaysia
Barnen i fina blomsterkransar, som de fick på Oasis

Lanternor och drinkar i natten

Vid 12-slaget skickades lanternor mot skyn, och därefter gav sig de båda barnfamiljerna hemåt. Vi fortsatte till ett ställe som heter Sugar, som har samma ägare som vårt hotell. De som jobbar här är väldigt trevliga och envisades med att bjuda på drinkar, så det blev en trevlig och sen kväll …

Nyårsafton på Langkawi
Lanternorna tänds och skickas upp mot himlen
Alla våra bästa tips om Malaysia. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev