Meny Stäng

Köksutrustning i husbilen

Annons

Vad ska man ha för köksutrustning i husbilen? Man använder ju i stort sett samma utrustning som hemma, men av utrymmesskäl kan det vara bra att begränsa sig lite. Eftersom det kan skramla och låta när man kör är det också bra om utrustningen inte låter för mycket, eller om man man kan ordna ”ljudlös” förvaring.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Porslin/Melamin

Porslin eller melamin? Det är förstås fullt möjligt att ha porslin i husbilen, men vi (och många andra) föredrar melamin eftersom det väger mindre, skramlar mindre och i mindre utsträckning riskerar att gå sönder. Vi har en servis för fyra personer med tallrikar, assietter och djupa tallrikar. Just nu är vi på jakt efter en ny servis, eftersom den vi har är både missfärgad och repig. Förutom tallrikar vill vi gärna ha matchande skålar i olika storlekar.

Köksredskap

Man behöver ju ungefär samma köksredskap i husbilen som hemma. Vi har bestick, knivar, visp, slev, stekspade, sax, osthyvel, vitlökspress, konservöppnare och korkskruv. Vi har också krabbestick, eftersom vi gillar att äta hel krabba.

Vissa saker har vi valt bort av platsbrist. Vi kom till exempel på att det inte är helt nödvändigt att ha en äggskivare … Just nu har vi köpt ett rivjärn. Vi har länge saknat ett, och vi valde en platt variant för att det inte skulle ta för mycket plats.

Förvaring

Förvaring i husbilen skiljer sig lite från förvaring hemma. I husbilen har vi fokus på ordning och reda, eftersom utrymmet är begränsat. Dessutom vill vi minska ljud och skrammel när vi kör. Vi har därför valt att inreda skåpen med flera olika lådor, som gärna får vara tygklädda. För att minska skrammel i kastrullskåpen lägger vi handdukar mellan kastrullerna.

Förvaring i husbil
Tygklädda lådor i våra köksskåp

Praktiska lösningar i köket

Med tiden har vi kommit fram till olika praktiska lösningar i köket. Vi har satt upp krokar för grytlappar och en hållare för hushållspapper. Vi tycker inte att man ska vara alltför orolig att sätta in någon skruv i husbilen om det är för något praktiskt – det är ju ganska troligt att en efterföljande ägare också vill ha en hushållspappershållare. Dessutom finns det ju krokar och liknande som man kan klistra fast.

Den allra bästa lösningen vi gjort är att vi gjort plats under avfallslocket (bakom vasken) för en stor sopsäck. Vi sågade helt enkelt bort botten på den lilla hinken som fanns där, så gick det att fästa en stor svart plastsäck. Oerhört praktiskt!

Köksutrustning i husbil
Husbilskök med krok för grytlappar och hållare för hushållspapper

Öka mysfaktorn i husbilsköket!

Uppdatering: Sedan vi skrev det här inlägget har vi öppnat webbutik, där du hittar en hel del produkter för husbilsköket. Kolla gärna in våra kökshanddukar, grytlappar, disktrasor och grytunderlägg med husbilstema! Här hittar du butiken.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev