Meny Stäng

Las Vegas – mer än bara spel!

FREEDOMtravel gästas av Vegasbloggen

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fler och fler svenskar reser till USA och en destination där många gör ett snabbesök är Las Vegas. Men varför bara stanna i ett par dagar? Jag ska berätta lite om hur mycket det finns att göra i Las Vegas och varför en-två veckor nästan är minimum för att hinna med allt.

Sol och värme

Jag tycker att fler borde prioritera Las Vegas högre på sin USA resa. En anledning för många att åka på semester är att komma iväg från det svenska vädret och Las Vegas kommer inte göra någon besviken. Här skiner solen över 300 dagar om året och det regnar mycket sällan. För den som vill ha sommartemperaturer är perioden från slutet på mars till november bäst.

Man bör dock tänka på att månaderna juni, juli och augusti är väldigt varma med temperaturer på ca 40 grader. Vissa gillar det, andra tycker det är för varmt. Själv är jag här varje sommar och trivs mycket bra, speciellt vid poolen!

Bellagio-Las-Vegas-USA

Poolområdena på hotellen är värda att spendera en del tid vid. Ni hittar de största och finaste poolområdena i världen här. De stora hotellen med 4 stjärnor eller bättre är säkra kort för fina poolområden. Ofta är hotellen även mycket prisvärda, normalt är de billigast i USA!

Vad mer finns i Las Vegas?

  • Gigantiskt utbud av restauranger i alla olika prisklasser
  • Stora och välfyllda bufféer
  • 30-tal högklassiga shower att välja bland
  • USA:s bästa shopping och stora outlets
  • USA:s bästa nattliv och ett stort utbud av alla olika typer av barer
  • Sevärdheter runt hela staden, t.ex. Frihetsgudinnan, Eiffeltornet, Venedig med mera
  • Ett mindre nöjesfält 300 meter över marken på Stratosphere Tower

Sist men inte minst ska jag tipsa om några av alla utflyktsmöjligheter som finns runt Las Vegas. Grand Canyon är kanske den alla tänker på och bör såklart inte missas, hit tar man sig bäst med helikopter eller flyg. Andra ställen som är mycket bra dagsutflykter med en hyrbil är Red Rock canyon och Valley of Fire. Här kommer ni se ett unikt berglandskap med fräcka färgskiftningar. Perfekt att vandra runt i.

Lake-Mead-Las-Vegas-USA

Lake Mead är en sjö ca en timme från Las Vegas, hit kan man ta sig för att hyra båt. Antingen en familjebåt för en lugn och skön dag eller en snabbare båt för vattenlekar som t.ex. vattenskidor. För den som vill ha mer specifik information kan besöka vår Las Vegas reseguide.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev