Meny Stäng

Råd att resa

Då och då dyker det upp trådar på reseforum som handlar om hur man får råd att resa. Människors ekonomi ser naturligtvis olika ut, men det behöver inte alltid vara så dyrt att resa som man kan tro. Att campa kan vara ett bra alternativ, eftersom man kan välja att laga och äta måltiderna i eget kök istället för på restaurang. Här är två ytterligare tips för hur man får råd att resa – har du fler?

1. Minska utgifterna i vardagen

Det är inte bara inkomsterna som är viktiga, utan framför allt utgifterna. Se över din ekonomi! Har ni valt det billigaste elbolaget/försäkringsbolaget? Hur ser avtalet för Internet och TV-kanaler ut? Kan ni planera matinköpen bättre eller ta med matlåda till jobbet?

2. Var flexibel när du bokar din resa

Det är oftast billigare att boka själv än via en resebyrå. Genom att vara flexibel vid val av avgångsdag och acceptera längre tider för mellanlandning går det att få ner priset avsevärt. Kanske kan du flyga till en näraliggande destination och sedan ta buss? Surfa på resesajter för att få tips om bra hotell som inte kostar skjortan eller hitta alternativa boendeformer – coachsurfing, bostadsbyte eller hyra rum, lägenhet eller stuga på camping.

Låna eller spara?

Att låna pengar till en resa är endast lämpligt om du vet att du får in pengarna strax efter att du kommer hem. Annars är det alltid bäst att undvika lån eftersom återbetalning och ränta blir ytterligare en utgift i vardagen. Om du behöver låna kan du exempelvis göra det på www.viaconto.se. Lycka till med sparandet och resandet!

Camping Metropolis
När man campar, bor i stuga eller hyr lägenhet kan man hålla nere reskostnaderna genom att laga mat själv

Läs mer: Billigaste resmålen i Europa

Läs mer: Rabatt på resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev