Meny Stäng

Segeltur i hårt väder på Filippinerna

Idag var vi med om en segeltur i hårt väder. Vi skulle segla runt hela Boracay, en tur på ca 2 timmar. Vi satte oss till rätta långt ut på stagen som sticker ut åt sidorna (där finns nät som man kan sitta på.) Det blåste redan utanför stranden och när vi rundade sydspetsen blev det kraftig blåst och rejäla vågor …

Ändrade planer

Om vi hade fortsatt till andra sidan av Boracay hade det blivit ännu värre, så kapten bestämde att vi var tvungna att vända, av säkerhetsskäl. Det kändes trist först, men det var nog klokt. Det blåste rejält om man säger så! Som kompensation tog han oss till den stora ön Panay söder om Boracay, där vi bjöds på kokosnötter. Sedan blev det segeltur tillbaka.

Segling Filippinerna
Traditionell båt Filippinerna

Starka vindar och hög fart

När vi vände tillbaka hade vindarna friskat i ännu mer och det var bara att hålla i sig ordentligt, samtidigt som man blev sjöblöt. En härligt uppfriskande tur kan man säga! Det skulle vara härligt att segla runt hela ön också, men då får det blåsa mindre …

Segeltur Filippinerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev