Meny Stäng

Ny säsong – nya däck?

Annons

Nya däck till våren kanske? Snart är husbilssäsongen här. Vi är många som kommer att städa och rusta upp våra husbilar så att de är fina och välskötta inför våren och sommaren. Och visst vårdar vi våra fordon väl – särskilt på insidan – men hur bra koll har vi på däcken egentligen?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kolla lufttrycket

Vi som har husbil kör runt med ett helt hus, och det ställs stora krav på däcken. Ett däck ska bland annat behålla greppet vid bromsning och kurvtagning. För att göra det är det viktigt att slitaget inte gått för långt. Lufttrycket måste också kollas då och då.

Nya däck för ökad säkerhet

En husbil är stor och tung och kontaktytan mot vägbanan medan man kör är väldigt liten. Med andra ord ställs stora krav på däcken! Däcken ska behålla greppet vid bromsning och vid kurvtagning, och om däcken är alltför slitna kan dessa egenskaper påverkas.

Av dessa anledningar är det viktigt att köpa nya däck när det behövs. När man väljer däck ska man inte enbart titta på priset. Det är inte säkert att det dyraste däcket är det bästa, men det behöver ju inte heller vara så att det billigaste är det mest prisvärda.

Rätt mönsterdjup

Nordendäck hittar du vinterdäck, sommardäck, fälgar och kompletta hjul. Enligt informationen på deras sida ska nya sommardäck ha ett mönsterdjup på ca 8-9 m.m. Det minsta tillåtna mönsterdjupet på sommardäck är 1,6 mm. På däcken finns slitagevarnare som markerar när däckets mönsterdjup når ca 2 m.m.

Nya däck till våren kanske?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev