Meny Stäng

Hastighetsbegränsning för husbilar?

Annons

Som ett led i arbetet att minska koldioxidutsläppen från yrkestrafiken i Europa vill EU förse alla nya skåpbilar med utrustning som begränsar fordonens hastighet. Det skulle innebära en hastighetsbegränsning även för husbilar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Förslaget

Förlaget innefattar lätta transportbilar och husbilar och skulle, om förslaget går igenom, innebära att bilarna utrustas med en elektronisk fartspärr som gör det omöjligt att köra fortare än 120 km/tim.

Vad tycker du?

Några har kommenterat positivt, men själv förstår jag inte poängen. Det är ju enormt sällan man kör fortare än 120 km/tim ändå, och de enstaka gånger man befinner sig på Autobahn kan det vara ganska bra att kunna hålla samma fart som alla andra.

För övrigt väljer man ju husbil bland annat eftersom man inte vill ligga i 80 km/tim som en husvagn. Vi har trimchip i vår husbil. Den huvudsakliga poängen med det är i och för sig inte att ligga i höga hastigheter, utan att kunna accelerera fortare vid omkörningar. Vad tycker du om det här förslaget?

Tyska vägar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev