Meny Stäng

10 x boende på resan

Annons

När man är på semester bor man på hotell… eller? Vi har bott på en hel del olika sätt när vi rest i världen, både på olika typer av hotell… och på helt andra ställen. Hur bor du helst på semestern? Har du bott på något sätt, eller något ställe, som sticker ut?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Bungalow

Något av det mysigaste är väl ändå att få bo i ett eget litet hus vid havet? De här husen finns på Zanzibar, nära Stonetown. Vi bodde allra längst ut, med en egen veranda.

Hitta billiga resor

2. Tågkupé

Resan med transsibiriska järnvägen mellan Moskva och Beijing tar sju dygn och tåget blir inte bara ett färdsätt, utan också ett boende.Vi hade egen kupé och i vagnen fanns toalett, samovar med hett vatten och en värdinna.

Transsibiriska järnvägen

3. Budgethotell

Ibland funkar det att bo enkelt. På det här hotellet i Boracay i Filippinerna fanns AC, men inte mycket service i övrigt. Men det var nära till stranden!

Hotell Boracay

4. Jurta

I Mongoliet kan man prova att bo som mongolerna på stäppen, i en jurta. Förvånansvärt bekvämt och precis utanför har man de stora vidderna, där hästar och andra djur strövar fritt.

Inne i en jurta

5. Riad

I Marocko kan man bo i en riad, det vill säga ett traditionellt marockanskt hus. Vi bodde i en riad i Marakech med himmelssängar, blått badrum och tre minuters promenad till torget Djemaa el Fna.

Marrakech riad

6. Öststatshotell

Man kan hitta dem i Ryssland (här i Irkutsk i Sibiren), men också i Kina. Enorma betongkomplex med korridorer som aldrig tar slut. Dessutom verkar det vara samma matta överallt…

Hotell Irkutsk

7. Husbil

Kan det bli bättre? Så fort man parkerar så har man boendet där. I vår husbil finns två dubbelsängar, toalett, dusch och kök med spis, ugn, kyl och frys. Dessutom utemöbler …

Husbilsresa i Europa

8. Lägenhet

Att hyra lägenhet kan vara praktiskt, så man kan laga sin egen mat. Här, i Puerto Galera på Filippinerna, kunde man dock inte diska själv, det gjorde städerskorna.

Lägenhet Filippinerna

9. Tält

I Tanga i Tanzania bodde vi i ett tält som vi fick låna av hotellägaren eftersom bungalowerna var slut. Det gällde att alltid stänga tältduken, så att man inte fick in objudna gäster …

Tält i Tanzania

10. Lyxhotell

Om man vill lyxa till det kan man passa på när man är i Asien, där det är billigare. I Bangkok bodde vi på ett fint hotell där det passades upp med frukt, morgontidning och vackra handduksvikningar.

hotell bangkok

Prenumerera på vårt nyhetsbrev