Meny Stäng

Att resa hösten 2020 – så här planerar vi

Annons

Att resa hösten 2020, hur blir det? Vart får man åka egentligen, och törs man? Vi kommer fortsätta göra weekendresor i Sverige, men vi planerar också för en resa utanför landets gränser. Och det ser vi verkligen fram emot!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Avrådan och det allmänna läget

Den 14 mars beslutade UD om avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder. Vi är medvetna om att världen är föränderlig och att man inte ska ta något för givet. Ändå stirrade vi löjligt länge på de där rubrikerna. Avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder. Tänk att det faktiskt hände!

Situationen med covid-19 är fortfarande allvarlig i världen, men successivt har man ändå kunnat lätta något på avrådan. För närvarande finns det 25 länder i Europa som UD inte avråder ifrån, och som man därmed kan överväga att resa till (även om man självklart måste ta hänsyn till situationen och bestämmelserna i det aktuella landet).

För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 9 september. För alla övriga länder i världen förlängs avrådan till och med den 15 november.

Resa i Sverige

Fram tills ganska nyligen var det enbart Sverige som gällde. Vi ställde in oss på Sverige under sommaren och fick fina resor längs Göta kanal, Trollhätte kanal och Dalslands kanal. Överraskande fint och intressant verkligen!

Nu när hösten är här fortsätter vi och gör weekendresor med husbilen. Vi har redan hunnit besöka Norrtälje och Grisslehamn, där vi bland annat fick en guidad tur på Albert Engströms museum. Vi planerar att fortsätta med fler husbilsresor under helgerna, och när det inte blir husbil så kanske vi fortsätter att upptäcka museer och naturreservat i Stockholm.

Resa i Europa

Men, är vi inte sugna på att resa i Europa då? Jo, det är vi faktiskt. När vi nyligen åkte på kryssning med Viking Line och åtminstone snuddade vid ett annat land, insåg vi att vi saknar resandet utanför gränserna. Och jodå, vi planerar faktiskt en resa!

Snart kommer det bära av mot fina Tjeckien för vår del! Vi kommer resa med husbilen, vilket känns som det bästa sättet att resa just nu. Vi berättar snart mer om våra planer och självklart kommer vi, som vanligt, rapportera om våra upplevelser! Vi har också sett i Facebookgrupper att relativt många husbilister planerar att rulla söderut i höst.

Mikulov
På resa i Tjeckien för några år sedan …

Hur tänker du? Är du sugen på att resa? Har du några reseplaner? Är det fortfarande Sverige som gäller eller planerar du för att ta dig utanför gränserna?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev