Meny Stäng

Tjäna på att välja rätt besiktning

Annons

För drygt tre år sedan fick Svensk Bilprovning konkurrens av andra besiktningsföretag. Konkurrensen har inte lett till sänkta priser, enligt Caravan Club. Däremot finns det pengar att tjäna på att välja rätt företag vid besiktningen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Prisjämförelse mellan besiktningsföretag

För några veckor sedan gjorde DN en prisjämförelse mellan besiktningsföretagen. Då visade det sig att priset för kontrollbesiktning av personbil varierar mellan 295 och 475 kronor. Fritidsmagasinet Caravan har nu ringt runt till sex av de större besiktningsföretagen och frågat vad det kostar att besiktiga husvagnar och husbilar.

Det finns pengar att tjäna

Undersökningen visar att det finns pengar att tjäna på att ta reda på priset innan du bokar besiktningstid. Husvagnspriset varierar mellan 330 kr och 450 kr. Husbilar, registrerade som personbil klass 2, kostar 300– 395 kr om de väger under 3,5 ton och över 3,5 ton är priset 530– 860 kr. 

Lastbilsregistrerade husbilar är alltid minst 100 kr dyrare att besiktiga än om de varit registrerade som personbil klass 2. Gasoltest kostar vanligtvis runt 150 kr, men går inte att göra på alla ställen …

Besiktning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev