Meny Stäng

10 x mat på resan – våra upplevelser

Annons

Mat är ju en stor del av upplevelsen på en resa, det tycker i alla fall vi. Här följer några länder och platser som vi minns och kan rekommendera för matens skull. Har du något land eller någon plats du minns speciellt just för maten?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Aperitivo i Italien

I Italien, bland annat i Milano, kan man på eftermiddagen få en drink med gott tilltugg. Me like! Dessutom finns ju i Italien alla goda tomater, oliver och skinkor …

aperitivo

2. Hummer och ostron i Kanada

I Halifax, vid Kanadas östkust, fanns gott om fisk och skaldjur såsom hummer, ostron, blåmusslor och pilgrimsmusslor i överflöd. Man kunde till och med få Mc Lobster på Mc Donalds!

3. Kinamat i Asien

Jag älskar kinesisk mat, så som man får den i Kina och andra asiatiska länder (som till exempel i Malaysia). Flera små goda rätter som man kan sitta och plocka i …

Kinamat

4. Rejäl mat i Polen

Maten i Polen rejäl och oftast god, även på enkla vägkrogar – och dessutom billig. Fast det kan lätt bli för mycket! I vissa fall kan det vara bra att börja bara med förrätten och sedan se om man vill ha mer …

Polsk mat

5. Gulaschsoppa i Ungern

Den ungerska maten är oftast rejäl och god. I Ungern är gulaschsoppan kryddig och innehåller rejäla bitar riktigt nötkött. Finns på nästan alla restauranger och är fantastiskt gott när man varit ute i kylan!

Gulaschsoppa

6. Äta med händerna i Kenya

Traditionell kenyansk mat äts genom att en liten boll av ugalin (klibbig majsgröt) och använder den sedan för att skopa upp kött- eller fiskgrytan. Ett intressant sätt att äta!

Kenyansk mat

7. Fiskrestauranger i Reykjavik

Restaurangerna i Reykjavik serverar fräscha råvaror från havet och vågar experimentera med influenser från resten av världen. Allra bäst är restaurangen Fish Market.

Valkött

8. Skaldjur i Smögen

Några gånger har vi tagit husbilen till Smögen bara för att äta skaldjur. Gaaah, underbart! Handla hos Göstas Fisk och festa loss på skaldjur i Smögen, med allt från räkor till havskräftor.

9. Matlagningskurs i Vietnam

Flera restauranger i Hoi An erbjöd matlagningskurs, vilket innebär att man följa med till marknaden, och sedan vara med och laga olika goda rätter. Intressant!

kryddor i vietnam

10. Snabbmat i Ukraina

Den enda snabbmatskedja jag brukar sakna är den ukrainska Puzata Hata. Här får man goda soppor, krämiga sallader, goda piroger och en öl – för inga pengar alls.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev