Meny Stäng

Fel elkonstruktion i husbilar?

Jag lyssnade på ett inslag i Sveriges Radio om elsäkerhet i husbilar. Det var en elektriker som var upprörd över hur el och vatten blandas i husbilar, och som anmält detta till Elsäkerhetsverket. Han hade ett resonemang kring att tillverkarna är så måna om att hålla ner priserna (det är bara gardiner och sånt som syns som får kosta) att viktiga saker som elsäkerhet får stryka på foten.

Konsumenten blir ansvarig

När sedan konsumenten väl köpt produkten är det han eller hon som är ansvarig. Och som konsument av en så här dyr produkt så räknar man ju förstås med att elen är installerad som den ska! Den här diskussionen tycker jag är viktig och intressant.

Men vad det är för en ”kombinationslåda” han pratar om, där det ska finnas både el och vatten – det fattar jag inte. Det måste ju vara någon specifik husbil som har det organiserat på det viset? Eller förstår du vad han menar? Lyssna gärna på inslaget i Sveriges Radio.

I den här lådan har vi bodelsbatterier och säkringar – fast här finns ju inget vatten…

Läs mer: Tjäna på att välja rätt besiktning

Översta fotot i inlägget är från Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev