Meny Stäng

10 x transporter på resan

Annons

När man är på resande fot behöver man ofta ta sig fram på olika sätt, ibland mellan platser och ibland inom en plats. Här är några olika färdsätt som vi provat. Något som du föredrar … eller gärna väljer bort?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Moppe

Ofta enkelt och billigt att hyra i Asien, och ett smidigt sätt att ta sig runt. Vi har hyrt moppe i Vietnam, Malaysia och på Filippinerna. Det gäller att ta det försiktigt i trafiken bara!

Moppetur Langkawi

2. Flyg

Att flyga har förstås enorma fördelar när man ska ta sig långa sträckor. På bilden är vi på väg till Ukraina, men vi har förstås också flugit många andra sträckor.

Air Baltic

3. Cykel för fyra

Såna här cyklar kunde man hyra i Jesolo vid Adriatiska havet i Italien. Shoppinggatan var så lång att de faktiskt behövdes …

Jesolo

4. Tåg

Ett fantastiskt sätt att resa! Det är bekvämt samtidigt som man ofta träffar nya människor. På bilden ser du Transsibiriska järnvägen. Vi har också rest med tåg i bland annat Ukraina och Kenya.

Transsibiriska järnvägen

5. Småbåtar

Båtar av olika sorter är smidigt när man vill ta sig mellan olika öar. Här ser ni filippinska båtar, ”bankas”, som blir ett viktigt transportmedel i ett land med 7000 öar.

Båtluffa på Filippinerna

6. Husbil

Det perfekta transportmedlet! Man tar sig snabbt och smidigt fram på vägarna och samtidigt har man sovrummet, köket och badrummet med sig.

Husbilsresa i Europa

7. Cykeltaxi

Olika varianter av cykeltaxis, eller rikshas, är vanliga i Asien. På bilden är vi i Kina och ska snart deala med taxiföraren som på eget bevåg tog en extratur och vill ha extra betalt för det.

Cykeltaxi Kina

8. Färja

Om man ska över lite större hav eller sjöar kan det vara praktiskt med en färja. Inte minst om man har bilen/husbilen med sig. På bilden är vi på väg från Skåne till Polen.

Peter färja Gdansk

9. Häst och vagn

När man ser det här transportmedlet är det väl oftast av turistiga skäl. Så var det i Marocko också, men en stor fördel med transportsättet var att man fick fotografera i fred!

Häst och vagn Marrakech

10. Jeepney

På Filippinerna används såna här ”bussar”, som ofta är färgglatt dekorerade, flitigt. Ursprunget är ett amerikanskt militärfordon som lämnades efter Andra världskriget.

jeepny

Prenumerera på vårt nyhetsbrev