Meny Stäng

Att leva på resebloggande – är det möjligt?

Annons

Leva på resebloggande – kan man göra det? Svaret är ja, eftersom det bevisligen finns de som gör det. Men man får kanske räkna både med hårt arbete och med en osäker och ojämn inkomst.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Matthew lever på resebloggandet

Om resebloggande nu ger osäkra eller tveksamma inkomster, vad skulle vinsten då vara? Ja, en fri livsstil på resande fot förstås. En bloggare som utvecklat resebloggandet till sin huvudsakliga inkomstkälla är Matthew Karsten med bloggen Expert Vagabond. I det här inlägget kan du läsa hans detaljerade beskrivning av hur han finansierar sin livsstil.

Samarbeten och sponsring

I korthet har Matthew, som varit på resande fot under några år, finansierat detta på olika sätt. Inledningsvis hade han sparat pengar, och hade även en online-business (försäljning av olika how-to guider). Nu använder han sin blogg som ger inkomster i form av annonser, länkar och samarbeten med företag. Han säljer också foton och resereportage, och blir sponsrad av olika destinationer för att skriva om dem.

Hårt arbete

Idag tjänar Matthew, enligt egen utsago, mellan 2000 och 5000 dollar i månaden. Han poängterar dock att det funnits perioder när han varit helt barskrapad, och att projektet krävt hårt arbete. Att leva på det här sättet kan verka spännande, men passar nog långt ifrån alla. Är det här en livsstil som skulle locka dig?

Expert Vagabond
Matthew Karsten på Expert Vagabond – han poängterar dock att detta inte är hans bil…

Prenumerera på vårt nyhetsbrev